Dinsdag 23 augustus 2016 van Isla Cies naar?

Als we om 7.30 uur op staan is er een hele dikke mist. We horen van de overkant (de baai bij Vigo) een misthoorn. Ook een grote geankerde boot bij de ingang van de baai laat zich geregeld horen. Boten, die ons op een kleine afstand passeren, zoals we op de AIS zien, kunnen we niet zien. We besluiten om te wachten. De uren erna wordt af en toe de mist steeds dichter, aan het eind van de ochtend trekt het wat op bij ons, maar zien we nog steeds bij het vaste land een dikke rand mist liggen.

We varen om 12.30 uur uit. Als het voorbij het eiland niet goed is, gaan we terug. Het valt mee, maar blijft de hele middag wat dampig. We besluiten om ver naar buiten te varen en niet onder de kust te blijven zoals andere nederlanders. Zij blijken om 18.00 uur een haven in te gaan, wij gaan de nacht door.

We eten warm en zetten de klokken een uur terug. Zo hebben we Portugese tijd. Dan springen er ineens 5 enorme dolfijnen om de boot. Ze zijn zeker 2 en een halve meter lang, fantastisch! Ze zwemmen voor de boot uit en dan weer er onderdoor. We genieten er van en staan naar elkaar te roepen, waar ze weer opduiken en springen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *