Woensdag 24 augustus 2016 Onderweg

We wisselen in de nacht om de 3 uur. De hele nacht staan de zeilen op. Om 10 uur moet de motor aan. Er is geen wind meer tot 14.00 uur. Die trekt dan nog behoorlijk aan en dat willen we nu juist niet. Het is ook nooit goed! We willen graag naar Oeiras, maar daar liever niet in de nacht aankomen, terwijl het nog donker is. Als het zo door gaat, zou het 4 uur morgenochtend zijn. Natuurlijk gaat het altijd anders en neemt de wind behoorlijk af, zodat we (Janneke) ons zorgen hebben gemaakt voor niets.

Niet zo warm vandaag. We luieren en lezen wat. Er zijn bijna geen andere boten. Heel af en toe zien we op de computer op grote afstand een visser. Om 16.30 weer een hele groep dolfijnen. het zijn er zeker 10. Ze zijn iets kleiner, dan die van gisteren en met een witte buik. Ze blijven 25 minuten bij de boot, Frans probeert een filmpje te maken.

Om 19.00 uur hebben we voor het eerst een vis aan de lijn. Snel emmers gepakt en Frans begint hem binnen te halen. Omdat de lijn zeker 100 meter achter de boot hangt, zien we pas wat het is, als hij op redelijke afstand van de boot is. We zien een enorme bek en nog dichterbij blijkt het een kleine haai te zijn van ongeveer een meter lang. Op 3 meter afstand van de boot knapt de lijn. Gelukkig. We hadden toch al besloten, dat dit niet een maaltje vis zou zijn. We zeilen de nacht in.

DSC04807

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *