Zondag 28 augustus 2016 vertrekken uit Oeiras

We vinden weer broodjes in de kuip. Na het douchen eerst heerlijk ontbijt. De zon schijnt al weer volop, het is warm.

We maken na het ontbijt de boot klaar en vertrekken. We gaan naar Sesimbra, een baai hier 12 mijl vandaan. Schijnt heel mooi te zijn. We gaan daar ankeren en hebben dan geen internet. Jullie zien ons wel op de AIS. Verdere plannen hebben we nog niet. Misschien een flinke trip naar het zuiden maken, maar het kan ook zijn, dat we nog een haven aan doen.

We zeilen de hele dag. Uitgeboomde genua, dus niet veel wind. Mooi om op redelijke afstand van de kust te varen. Zoals we al hebben gemerkt, wordt om 17.00 uur “de wind aangezet” en dat duurt dan de hele avond, soms tot na middernacht.

We ankeren bij Sesimbra, een kleine kom met een mooi strand. Er liggen een Engelsman en een Amerikaan voor anker als we aankomen. Door de harde wind blijven we de hele avond geregeld buiten kijken of het anker houdt en we mooi op dezelfde plaats blijven liggen. Er ligt behoorlijk wat ketting uit, daarom zwiept de boot nogal heen en weer. We kijken steeds of we ten opzichte van een bepaald punt op de kant van positie veranderen. Alles blijft hetzelfde, gelukkig. Als we om 23.30 uur kijken, zit de boot van de Engelsen bijna tegen de Amerikaan aan. We proberen ze op te roepen met de marifoon, maar krijgen geen contact. Pas als we met de zaklantaarn seinen, komt er iemand naar buiten. Ze halen direct het anker  op en proberen het opnieuw.

DSC04898

 

Eén gedachte over “Zondag 28 augustus 2016 vertrekken uit Oeiras”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *