Donderdag 20 oktober 2016. Riposto

We fietsen naar Giarre. We willen een abonnement afsluiten om te kunnen internetten. We probeerden dit afgelopen maandag al in Catania. Maar na 2 keer bij Vodafone langs geweest te zijn, was nog steeds hun server niet bereikbaar. We zien bij het station in Giarre een plattegrond en vinden het adres. Een mevrouw legt in het Italiaans uit hoe we moeten fietsen. Nog verder de berg op. In het centrum hebben we het al snel gevonden. De rolluiken zijn naar beneden, hebben we toch weer vergeten, dat ze minstens 3 uur middagpauze hebben. We wachten aan de overkant op een terras. Als de zaak weer open is en we aan de beurt zijn, blijkt na een half uur, dat ook hier geen verbinding is en het niet gaat lukken. Ze vragen ons morgen terug te komen.

We fietsen daarna naar een groot winkelcentrum, ver buiten Giarre. Het is nog een heel eind fietsen en allemaal berg op. We vinden het redelijk snel en kijken er wat rond. Hier is de beloofde boekwinkel, waar we een goede kaart van Sicilië kunnen kopen. Bij de kassa krijgen we een kraskaart. Frans maakt direct de vakjes open en blijkt, dat we een tegoedbon voor 10 euro hebben gewonnen, waar we een boek voor mogen kiezen. Moeten we maar eens rustig zoeken of ze ook iets in het Engels hebben.

In het winkelcentrum is ook een mega-grote supermarkt. Hij is wel 10 keer zo groot als de kleine supermarkten in Riposto. We nemen, wat dingen mee, die we daar niet kunnen krijgen. Uiteindelijk is het toch nog zo veel, dat de rugzak van Frans behoorlijk zwaar is. We hebben niet echt rekening gehouden met het vroege tijdstip, dat het donker is. We beginnen de terugtocht terwijl het schemerig is. We fietsen richting zee om terug te komen bij de haven. In de drie etappes, dat we naar het winkelcentrum fietsten hadden we wel in de gaten, dat we berg-op gingen. Maar nu de kortere terugweg gaat het heel hard naar beneden. En het wordt op de smalle weg steeds donkerder. Gelukkig hebben we licht op de fietsen, maar toch zijn we blij, dat we bij de haven zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *