Woensdag 26 oktober 2016. Riposto

We hebben een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst met medezeilers, die hier in de haven overwinteren. Frans heeft niet goed begrepen, waar de bijeenkomst plaats vindt. Er werd wat naar de overkant gezwaaid op zijn vraag waar we moeten zijn. We lopen een half uur bij de ingang van de haven en langs de straat, waar allemaal horecagelegenheden zijn. Nergens een clubje mensen te zien. Uiteindelijk lopen we naar een engelse boot, waarvan we zeker weten, dat die hier ook blijft liggen. Gelukkig is de bemanning nog aan boord, ze moeten lachen over onze opmerking, dat wij te laat zijn, want het is al 10 minuten over 7. Echt Nederlands, vinden ze.

We lopen op de kade in de haven naar een gebouw, recht achter onze boot. Aan de zijkant zitten al 8 mensen aan een lange tafel helemaal vol met schalen eten en flessen wijn. Hadden wij helemaal niet begrepen, we dachten dat het in een horecagelegenheid was. Volgende keer moeten we dus ook aan het kokkerellen.

Van de Engelse boot is de man afkomstig van Australië en zij komt van Schotland. Daar gaat de communicatie prima mee. Verder zijn er 5 Franse mensen en een paar Italianen. Bij beide zijn zeilers, die geen Engels spreken. Het gaat wat moeizaam soms, maar uiteindelijk begrijpen we elkaar. Sommigen zijn al jaren onderweg, verschillende stellen zijn hier al vaker in de winter geweest. De ervaringen zijn prima in deze haven. Ze vertellen verhalen van andere havens, waar je minder beschermd ligt of waar verder niets te doen is. Wij zijn er na 2 weken al achter, dat je met de fiets, de bus of de trein hier heel wat van de omgeving kan ontdekken. En altijd goed om de ervaringen van anderen te horen en goede tips te krijgen. Volgende keer een kaart meenemen, want de plaatsnamen zeggen ons nog niet veel. We maken de afspraak om elke week een bijeenkomst te houden. Verder geen verplichtingen, als je niet komt is het ook goed.

dsc05343

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *