Donderdag 23 februari 2017. Riposto

Frans staat al om 7 uur buiten. Ik smokkel er nog een uurtje slapen bij. Als we na het ontbijt samen starten, heeft Frans al wat voorwerk gedaan en kunnen we direct beginnen aan de bakboordkant. We moeten hier 4 ramen plaatsen. Alle werkzaamheden, die ik al eerder beschreef voor de andere kant van de boot, moeten nu natuurlijk weer gebeuren. Dus ontvetten, schuren, primer opbrengen en steeds stofzuigen tussendoor. Dan weer afplakken, binnen de raamranden, buiten de randen en onderkant en alle kanten van de ramen. We hebben nu het goede plakband gebruikt, dus we verwachten er veel van bij het verwijderen. En dan is het zo 15.00 uur voor we gaan kitten. Dat gaat prima en weer kunnen we de ramen er voor houden en de schroefgaatjes nog terugvinden. En ja, we hebben minder moeite met het weghalen van al dat afplakband. Maar het blijft een vies karwei. De kit zit echt overal. En soms ben je zo bezig met je rechterhand, dat je niet ziet, dat je linker hand tegen iets aan komt. En die handschoen zit inmiddels ook onder de kit. Maar goed, we moeten na afloop van deze klus wat reparatie doen en her en der wat bijschilderen. Met zwarte verf voorbewerken en met zwarte kit alles vastzetten op een witte boot. Dat is vragen om problemen.  Maar we zijn blij en tevreden met het resultaat tot nu toe. Als we alles hebben opgeruimd, kijken we binnen weer net als de vorige dagen verwonderd door de ramen naar buiten. Wat een helder zicht en wat een licht komt er binnen. Nu morgen nog de laatste ramen alleen nog kitten. Alle voorbereiding is vandaag al gebeurd, ook het afplakken. Gelukkig, want we beginnen moe te worden. En alle luiken moeten ook nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *