Zondag 5 november 2017. Riposto, Sicilië.

We trotseren tamelijk harde wind als we buiten ontbijten. De temperatuur is heerlijk maar er is een redelijk harde wind. Maakt niet uit, we laten ons niet verjagen en binnen ontbijten is gewoon minder fijn. Er is wel een stralende zon waardoor de temperatuur prettig is. Dit blijft zo de hele ochtend en pas in de tweede helft van de middag wordt het minder zonnig en komen er rond de Etna donkere wolken. Je denkt dan dat het gaat regenen, maar we voelen geen druppel. Het loopt voor deze dag dus goed af. Voor de komende week wordt er meer regen verwacht. Maar we hebben hier al zoveel weersvoorspellingen gezien die niet uitkwamen. We wachten het maar af.

Frans maakt de bevestiging van de preekstoel af en zet het anker weer op zijn plaats. Dat heeft de afgelopen 2 weken op de steiger gelegen, zodat de bevestiging aan de boot verbeterd kon worden en er een aansluiting gemaakt kon worden voor de gennaker. Alles is nu klaar en keurig afgewerkt. Het was super, dat we al die tijd via de buurboot aan boord konden komen. De eigenaar is niet aan boord en George zorgt voor deze boot en de reparatie en schoonmaak er van. We zullen morgen eventuele voetstappen op het dek schoonmaken. Vanaf nu kunnen we weer gewoon via het anker van de steiger op onze boot komen.

Ik fiets naar de Conforama, het grote winkelcentrum ten zuiden van Giarre. Het is 7 dagen in de week open zelfs tot 21.00 uur. Het is weer een hele klim en het laatste stukje langs de grote weg vanuit Giarre fiets ik zelfs op het smalle trottoir langs de weg. Het is erg druk o.a. omdat er verkiezingen zijn vandaag. De auto’s komen rakelings langs je. Ze zijn hier helemaal niet aan fietsers gewend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *