Dinsdag 7 november 2017. Riposto, Sicilië.

We maken vandaag niet zo veel mee. Frans ruimt verder de kuip op. Hij heeft het reddingsvlot uit het vak gehaald, alles schoon gemaakt en daarna eerst de bijboot er in gelegd. Daarna komt het reddingsvlot er op. Alles is weer lekker schoon en ziet er keurig uit. De leverancier van de onderdelen van de achterstagspanner komt nog langs. Hij heeft al wel een paar onderdelen, maar vraagt over een aantal zaken toch nadere informatie en uitleg. Net als ik denk, dat ze elkaar toch niet goed begrijpen, komt gelukkig George aan het begin van de steiger. Ik loop er naar toe om te vragen of hij wat kan vertalen, want als Frans niet goed begrijpt, wat er wordt uitgelegd, is er straks misschien een onderdeel niet in de juiste maat. De Italiaanse uitleg is altijd heel breedvoerig, maar meestal is het voor ons niet te volgen waar ze het nu werkelijk over hebben.

Frans gaat nog even naar een overwinteraar, die we kennen van de bijeenkomsten op vrijdagavond. Die heeft een catamaran en vraagt wat advies over de stroomvoorziening en speciaal zijn windmolentje. Als er even wat wind is, loopt Frans naar de volgende steiger om te kijken of er iets te meten is. Ondertussen ben ik ook nog steeds aan het opruimen. Ik probeer zo veel mogelijk losse spullen, die we nu niet nodig hebben, weer in de plastic boxen te pakken. Straks moet de kleine hut leeg, waar 8 van die boxen staan. En door het gebruik van een aantal zaken liggen er langzamerhand wat spullen los op de deksels. Is ook een goede gelegenheid om te kijken waar alles ook al weer ligt. Sommige dingen, die je in het gebruik niet tegen komt, raken een beetje uit het zicht. En we hebben nu eenmaal ’s winters andere spullen nodig, dan ’s zomers. En dan gaat het niet alleen over kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *