Donderdag 23 november 2017. Riposto, Sicilië.

Frans heeft vanochtend om half 10 een afspraak bij Chris, die op zijn catamaran een elektrotechnisch probleem heeft. We staan vroeg op en na het ontbijt gaat hij naar de andere steiger. Omdat ik denk dat dat wel even gaat duren, ga ik lekker met de fiets naar Giarre om een paar boodschappen te doen. En daarna drink ik lekker koffie. Het is weer fantastisch weer, dus de heerlijke fietstocht in de zon maakt weer dat het lijkt alsof het zomer is. Als ik terug kom zitten Frans en George op het dek te kijken naar het maken van de mallen voor de bimini. Het is nog een hele klus en meneer Batturi zegt dat hij het in 2 fasen gaat doen. Hij zal eerst de bovenkant maken en dan de zijkanten opmeten. Als ze klaar zijn gaat Frans nog even zijn gereedschap ophalen bij Chris, maar blijft door een college over elektrotechniek 2 uur bij Chris aan boord. Intussen worden de flexibele zonnepanelen voor op de bimini bezorgd door DHL. Die heeft Frans besteld in China en werden vanmiddag bezorgd bij de schoonouders van George. Maar door de import in de EU moet Frans nog BTW betalen en de schoonouders hebben niet zoveel geld in huis. Nou, dan brengt DHL de pakken toch gewoon even naar de haven. We praten wel eens over de mentaliteit van de Italianen, maar dit soort dingen kunnen ook gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *