Dinsdag 28 november 2017. Riposto, Sicilië.

Het is wat kouder vandaag, dat wil zeggen: voor Siciliaanse begrippen, want als we het Nederlandse weerbericht lezen, dan betekent dit helemaal niets. We ontbijten buiten en hebben alleen een dunne trui over ons T-shirt aan. En als ik op de fiets ga doe ik een vest aan. En verder is het een fantastische dag met heerlijk weer.

Frans maakt de laatste stukjes plafond vast in onze hut. Hij belooft me, dat het nooit meer los gaat. Hij zou graag direct doorgaan met de kleine hut, waar het hele plafond langzamerhand los hangt. Maar dan moeten alle grote plastic boxen er uit, zodat hij er bij kan. En de hele voorhut staat nog vol met de boxen van de achterhut, waar de dieseltank nog open ligt. De dieselpomp en dieselmeter zijn besteld. Die meter moet hij eerst monteren en dan kunnen alle spullen weer terug en is er ruimte in de voorhut om de boxen van de kleine hut op te slaan. Het is ingewikkeld, maar het kan niet anders. We kunnen niet op 3 plaatsen tegelijk klussen als er ook ontruimd moet worden, er is maar heel beperkt ruimte op een boot en omdat we zo lang onderweg zijn, hebben we veel spullen bij ons en is elke centimeter benut. Misschien gaan we eerst naar Catania om het bestelde luik op te halen, maar dan moeten we informeren of het wel echt klaar is. Anders gaan we weer voor niets, net als vorige week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *