Zondag 10 december 2017. Riposto, Sicilië.

Het wordt een beetje eentonig, maar ook vandaag is het weer heerlijk zonnig als we opstaan.

Maar ook hier is het winter, dus de temperatuur van de lucht is naar verhouding laag. We ontbijten binnen, want vroeg in de ochtend is het nog koud. Maar na de koffie gaat Frans naar buiten om het luik af te werken. Hij plaatste het gisteren en vandaag is de kit hard. Wat teveel op de rand zit kan hij er nu afhalen en uiteindelijk ziet het er fantastisch uit. We kochten gisteren een lijn om de spinnakerboom mee vast te maken aan de mast. Die boom gebruiken we om bij weinig wind de genua uit te laten staan. Frans maakt dan de boom vast aan de punt van het zeil aan de onderkant en steekt de boom naar de zijkant van de boot, zodat het zeil mooi blijft staan. Hij maakt nu de nieuwe lijn aan de boom vast. Maar natuurlijk wil hij dat met een mooi gesplitst oog in de lijn doen en dat kost nog enige moeite, Met ondersteuning van filmpjes op internet lukt het na een paar pogingen. Morgen de rest afmaken. En we hopen, dat morgen de dieselpomp die besteld is, wordt afgeleverd. Hij kan dan de dieseltank nog een keer leegpompen en de meters plaatsen. Het liefst zou hij alles klaar hebben voor we naar Nederland vertrekken, we hopen dat dat gaat lukken.

Het blijft de hele dag wat koel, maar in de zon is het heerlijk. We genieten van het buiten zitten en kunnen af en toe zelfs zonder vest in de kuip zitten. Heel wat anders, dan de sneeuw in Nederland van vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *