Zondag 24 juni 2018. Nisos Kiros Panagia op Ormos Planitis.

Gisteravond is de onweersbui, die we achter de bergen zagen hangen, aan ons voorbij gegaan. We hoorden gerommel in de verte en zagen een donkere lucht, maar het ging mooi de andere kant op. Wel was er harde wind en de boot zeilde heen en weer met af en toe wat fikse rukken aan de ketting van het anker. Om 1 uur vannacht is het gaan regenen, het is dan nog steeds hard aan het waaien. Vroeg in de ochtend regent het nog wel maar de wind neemt af. Overdag lijkt het altijd minder erg, dan dat alles donker is. De hele ochtend blijft het grijs en grauw en nog steeds redelijke wind. Pas in de middag klaart het op. 1 van de 2 andere zeiljachten aan de andere kant van de baai vertrekt halverwege de dag. Wij willen een klein stukje noordelijker en wachten hier nog een paar dagen op wind uit een betere richting. Als je, zoals wij, alle tijd hebt, ga je niet knal tegen de wind opboksen met alleen de motor heel hard aan. Het is beslist niet vervelend om op dit mooie en heel rustige plekje nog een paar dagen te wachten. Of de 2 jachten, die we bij het binnenvaren zagen, er nog liggen kunnen we van hieruit niet zien. Maar heel rustig is het hier wel, we vermoeden dat het ontbreken van dorpjes met winkels en horeca de reden is dat niet veel mensen dit soort baaien in vaart.

Als de wind wat minder is en de zon weer heerlijk schijnt in de loop van de middag, gaan we lekker zwemmen. En met onze e-readers komen we de dag wel door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *