Donderdag 28 juni 2018. Mirina op Limnos.

We worden vroeg wakker, ondanks onze aankomsttijd van half 3 vannacht. Tijdens het ontbijt besluiten we om anker-op te gaan. We liggen recht voor de opening van de baai en er komt behoorlijk wat deining binnen. De wind neemt wat toe en er ontstaan korte golfjes, in de verte zien we een paar boten aan de kade liggen en daar is nog ruimte. Om 12 uur starten we de motor. Het is nog wat spannend, want de wind staat dwars op de boot als we gaan aanleggen. Frans gooit het anker uit en ik vaar achteruit naar de kade. Gelukkig staan er 2 mensen op de kade, die bij de buurboot horen, zij vangen de lijnen op. Door de harde wind komen we wat schuin naar de kade toe, maar later kunnen we dat met de lijnen corrigeren en nu liggen we prachtig. Na 2 maanden bijna alleen geankerd te hebben gelegen is het wel heel apart om nu aan een kade te liggen. Meestal liggen we met de punt naar de steiger of de kade met een achteranker, maar nu zijn we met de achterkant van de boot naar de kade gevaren en gaan we met de loopplank naar de kant. We moeten helemaal een beetje wennen aan de mensen die er langs lopen. Een stadje en restaurants aan de overkant is ook helemaal nieuw.

In de loop van de middag gaan we aan wal en beklimmen de rots, die naast de kade ligt. Er is van hier uit een stuk van een kasteel te zien en we klimmen helemaal naar boven. Prachtig uitzicht naar alle kanten, we maken veel foto’s. Het is eindelijk weer eens heel helder. De afgelopen weken was het wat dampig en konden we niet ver kijken. Nu zien we zelfs de eilanden, die we gistermiddag en in de nacht gepasseerd zijn op weg hier naar toe.

Als we naar beneden gaan vanaf het kasteel ontdekken we een mooi terras met geweldig uitzicht, dat we natuurlijk niet zomaar voorbij lopen. Daarna gaan we door het centrum naar de vissershaven, die in het verlengde van de kade ligt, waar onze boot aan ligt. We lopen nog over een prachtig zandstrand en gaan weer terug naar de boot. Heerlijk om nu even gewoon een wandeling te kunnen maken en niet zoals in de vorige baai vast te lopen in prikkerige struikjes. Leuke plaats is Mirina en een mooi eiland hebben we gelezen, dus we blijven hier nog even.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *