Woensdag 27 juni 2018. Van Nisis Panagia naar Mirina op Limnos.

Er zijn gisteravond 2 boten aan de andere kant van de baai komen liggen. Vanochtend komen de zeilers van één van de boten langs in hun bijboot. Het blijken een Italiaanse meneer en een Belgische mevrouw, die een beetje Nederlands spreekt. Wij gaan straks vertrekken en ze geven ons nog goede tips over ankeren op Limnos, waar wij vandaag naar toe gaan. Zij zijn samen met een andere boot met vrienden en gaan ook richting Limnos. We hebben hen vorige week al ergens anders gezien onderweg. Vlak voor we vertrekken geeft meneer nog het Griekse weer en windbericht door via de marifoon.

We gaan om 12 uur anker-op. We hebben direct buiten de zeilen op maar het blijft de hele middag een beetje raar weer met wind uit allerlei richtingen. We hebben golfjes, motregen, een stortbui, onweer, donder, bliksem in de verte, af en toe stevige golven die ons laten rollen, wel wind en geen wind, motor aan en weer uit……we zijn er druk mee. Maar het gaat boven verwachting, we zijn laat vertrokken, want we denken er 20 uur over te doen. Maar al snel zien we dat we veel eerder aan zullen komen in Mirina en dat was nou niet echt de bedoeling. We willen altijd graag bij licht aankomen en ankeren terwijl we alles bij daglicht kunnen zien.

Uiteindelijk varen we om half drie in de vroege ochtend van donderdag 28 juni de baai in van Mirina. Er zijn gelukkig navigatielichten bij de ingang en duidelijke lichten op de kade rond de baai. En omdat het bijna volle maan is kunnen we redelijk wat van de omgeving zien. Aan de kade in de verte kunnen we een tiental jachten zien en vlak bij waar we willen ankeren zien we een catamaran geankerd liggen. Als het overdag is als we ergens gaan liggen, checkt Frans altijd de ligging van het anker met de duikbril. Nu het donker is heeft dat geen zin, we denken dat alles goed is en kijken straks wel verder als het licht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *