Maandag 3 september 2018. Rethymno

Het is weer prachtig weer en na het ontbijt lopen we eerst naar het strand om te zwemmen. Het is heel erg rustig in de haven, er zijn maar weinig mensen aan boord, het valt daarom extra op dat het strand al weer behoorlijk vol ligt. Wij lopen naar de zee over een stuk strand dat direct naast de kade is, 200 meter verder beginnen de verschillende stranden die door de hotels zijn ingericht met ligbedjes en parasols. Aan de boulevard liggen een hele rij grote hotels, die allemaal hun eigen strand hebben voor hun gasten. Het is al weer warm, er zijn al heel veel mensen aan het zwemmen, er is een beetje golfslag wat het extra aantrekkelijk maakt om het water in te gaan.

We doen een paar klusjes aan boord en Frans hijst de bijboot op de voorpunt van onze boot. We gaan een paar dagen weg en willen niet dat anderen er last van hebben als hij in het water aan de zijkant van de boot hangt. We lopen naar het busstation om alvast buskaartjes voor morgen te kopen. Het is prettig als je weet waar het precies is en niet meer hoeft te zoeken, maar het blijkt een warme wandeling, we doen er 40 minuten over. We zitten eerst een half uurtje in een cafetaria bij het busstation, er is airconditioning en we kunnen wat drinken. Op de terugweg lopen we een andere route dan heen, we gaan langs de benzinepomp om het jerrycan van de bijboot te vullen, we proberen zo veel mogelijk aan de schaduwkant van de weg te lopen. Als we terug zijn op de boot blijkt het 33 graden in de schaduw, het verschil met eergisteren toen het 37 graden was, voelen we niet echt, het is gewoon erg warm, zeker als je een eind loopt.

We gaan morgen voor een paar dagen onderweg en zullen daarom geen blog opstellen en versturen.

Eén gedachte over “Maandag 3 september 2018. Rethymno”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *