Woensdag 14 november 2018. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Als we opstaan schijnt de zon al weer volop, de temperatuur is laag, als we aan het ontbijt zitten geeft de thermometer maar 17 graden aan. Met de zon er bij is het toch zo warm dat we beiden in korte broek en T-shirt met korte mouwen zitten en al snel loopt de temperatuur weer op. Met de zon er bij zijn de douchehanddoeken zo droog. Ik fiets eerst naar de wasmachine om die te vullen en later na het ophalen van de was rijd ik naar de supermarkt. Ik schreef er al eerder over, maar vandaag was het echt opvallend: iedereen had jassen en donkere kleding aan, en ik fiets daar in mijn shirtje. Zelfs als ik naar beneden ga heb ik het niet koud in mijn shirtje. Om het verschil niet te groot te laten lijken heb ik mijn korte broek en slippertjes verwisseld voor een lange broek en schoenen, maar die dik geklede mensen in de supermarkt komen allemaal met de auto.

Frans gaat met George gasflessen vullen, het vulstation is een stukje rijden met de auto. Als George aankondigt dat hij binnenkort gas gaat halen zijn er direct minstens 5 boten, waar ook de gasflessen voor gevuld moeten worden. Als iedereen voorzien is gaan ze verder in de garage. Frans maakt alle wandrekken vast en sommigen moeten eerst verplaatst worden, dus alles moet van de planken af. Toen ik er vanmorgen was voor de wasmachine, stond er een berg spullen midden in de garage. Heel veel spullen zijn van boten die George in onderhoud heeft, maar zelf heeft hij ook veel. Als je zo’n opslag hebt verzamel je volgens mij ook veel meer spullen dan dat je alles op de boot hebt. Maar ik geef eerlijk toe dat er van ons ook een paar plastic boxen met spullen staan. We hebben heel weinig kasten aan boord en daarom zitten veel spullen in plastic boxen. Als je die keurig opstapelt in de boot kun je nergens meer bij, zeker niet bij de achterste boxen. In de zomer hoeven wij bv. geen dikke truien en jacks mee.

Morgen ga ik voor een paar dagen naar Nederland op familiebezoek en mijn nieuwe bril ophalen, die ik een paar weken geleden bestelde toen ik daar was. Mijn glazen zijn door de zon en het zoute water zo aangetast dat er doffe plekken op zitten en ik niet goed meer kan lezen met mijn bril. Begin volgende week ben ik weer terug en dan vullen we het blog weer!

Eén gedachte over “Woensdag 14 november 2018. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *