Dinsdag 11 december 2018. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Er is niet veel te beleven in de haven vandaag, het is zonnig met af en toe een wolk, maar de temperatuur is laag. Het is koud en het waait een beetje waardoor het kouder lijkt dan de thermometer aan geeft, op dit soort dagen komen er minder mensen naar hun boot. Vaak zijn er overdag mensen, die komen klussen maar vandaag laat iedereen het afweten. Een enkeling komt kijken naar de boot of alles nog goed is na zoveel uren harde wind. We hebben gisteren bij een buurboot de genua ingerold, die door de wind los was gekomen. In de nacht van zondag op maandag heb ik het wel gezien en je hoorde het zeil steeds hardere klappen maken. Maar zo in het donker kan je niets doen op een vreemde boot waar je niet weet hoe sommige lijnen lopen. Ook lag de boot ver van de kant en moest ik hem gisteren dichterbij de steiger trekken zodat Frans er op kon springen, dat is niets zo in een storm en ‘s nachts. Vandaag komt de eigenaar en vraag ik of hij Engels spreekt, maar hij schudt van ‘nee’. Ik leg hem toch uit in het Engels, dat we aan boord zijn geweest en hij begrijpt het en bedankt ons. Moeilijk als je niet met elkaar kan communiceren.

Verder zie ik niemand op de steiger, wij liggen bijna aan het eind waardoor er weinig mensen langs komen. Door de lage temperatuur zitten we binnen en dan heb je eigenlijk niet in de gaten wat er om je heen gebeurt. Andere dagen varen sommige motorboten uit om op zee te gaan vissen, maar kennelijk vinden de eigenaren het ook te koud op het water. Een paar zeilers zijn heel fanatiek en gaan vaak even zeilen, maar ook die laten het vandaag afweten, het is echt decemberweer ook hier op Sicilië.

Eén gedachte over “Dinsdag 11 december 2018. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.”

  1. Hallo janneke en frans, wij kennen elkaar van de PIZ-cursus (jaar of 3 geleden) en ik lees jullie blogs al vanaf vertrek uit Nederland. Nu lukt dat al een tijdje niet meer helaas.. alles toch wel o.k. ?
    Gegroet,
    Marius van den Berg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *