Dinsdag 5 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We gaan de nacht in met onrustig weer, het regende de hele avond en er was een sterke wind. De boot rolde heen en weer en schoof soms anderhalve meter naar de steiger toe en er weer vanaf. Om 2 uur zijn we beiden wakker, er is veel lawaai en de boot beweegt nog steeds behoorlijk. Alle lijnen zitten goed vast en we kunnen er toch niets aan doen, we besluiten om maar weer te gaan slapen. Plotseling horen we een knal en Frans springt uit bed om te gaan kijken, het regent hard. Ik blijf binnen en kan niet echt goed zien wat hij doet. Het blijkt dat er een laid mooring is geknapt, dat zijn de 2 lijnen die vanuit betonblokken in het midden van de haven de boot van de steiger afhouden. De lijn is helemaal door en nu hangen we nog maar aan 1 lijn aan de achterkant van de boot. Gelukkig zijn de twee plaatsen aan beide kanten van ons niet bezet, daar hangen dus nog lijnen voor eventuele boten. Frans legt zo’n nieuwe lijn om de lier en trekt alles goed aan, hij komt drijfnat weer binnen. Gelukkig niets gebeurd verder, we slapen de rest van de nacht ondanks alle geluiden het het bewegen van de boot.

Deze hele dag blijft het zulk slecht weer, de wind is krachtig en het regent. Als we tussen 2 buien door gaan douchen zien we dat het water heel hoog boven de kademuur, die rond de haven staat ter bescherming, uit spat. Er zijn dus hoge golven op zee en wij merken het in de haven door de sterke deining die er is. Het is niet alleen het bewegen van de boot dat onaangenaam is, maar vooral de harde rukken die je voelt . Gelukkig ligt de voorkant ver genoeg van de steiger en zit er nog een stootwil tegen, zodat we de houten rand niet zullen raken.

Er is verder helemaal niets aan deze dag, ik blijf de hele dag binnen, het lokt beslist niet om de kade op te lopen. Frans gaat maar wat klussen in de schuur en wacht aan het eind van de middag op George, die met de camper terug komt. Ze komen samen met de auto weer terug naar de haven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *