Maandag 4 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We hebben gelukkig niet vaak een dag zoals vandaag: het regent de hele dag. Vannacht heeft het een paar uur geregend, als we opstaan is het droog, maar alles is nog drijfnat van de nachtelijke buien. Als we aan het ontbijt zitten begint het te regenen, door de handdoeken binnen halen ben ik al nat. En dat blijft de hele ochtend zo. Ik heb een koffieafspraak met de Nieuw-Zeelandse dame, die tijdelijk op een boot woont, waarvan de eigenaar een paar maanden weg is. Haar man en zij passen tijdelijk op de hond. We zijn maar met z’n tweeën omdat de rest van de dames weg is, op reis of naar het thuisland. Na afloop lopen we samen langs de supermarkt en groentewinkel en zijn ondanks onze paraplu’s een beetje nat. Tussen de middag is het precies een half uur droog. Frans werkt in de garage vandaag, hij heeft nog steeds de sleutel van de auto van George en dat is maar goed ook, want nu kan hij droog heen en weer rijden. Door een fietstocht van 10 minuten was hij zeker drijfnat geworden. Aan het eind van de middag loop ik nog terug de kade op om brood te halen. Ik schrijf nu wel ‘lopen’, maar het is meer ’springen’. Er ligt op het parkeerterrein van de haven zo ongelofelijk veel water, dat ik een eind om moet lopen om bij de uitgang te komen. Op de kade liggen overal ook vijvers van water, afvoerputten doen het al lang niet meer hier. Je moet nog oppassen dat er niet een auto passeert, terwijl er naast het trottoir een enorme plas ligt, want dan word je ‘gedoucht’. De winkels zijn nog open, maar ik ben onderweg niemand tegen gekomen, ze kunnen net zo goed sluiten. Als ik dit typ is het 20 uur en het regent nog steeds enorm hard. Er is inmiddels een dikke onweersbui bij gekomen met fikse donder en grote lichtflitsen. Het weerbericht zegt, dat het allemaal nog 36 uur hetzelfde blijft, het wordt dus binnen zitten. Het is bijna onvoorstelbaar dat we gisteren in de zon in een dorpje wandelden en na afloop op een zonnig terras zaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *