Donderdag 7 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Er is niet zo veel te melden vandaag, de dag begint lekker zonnig met weinig wind, maar door de lage temperatuur is het niet lekker om buiten te zitten. Frans gaat naar de garage, hij begint aan het maken van de planken voor in de camper. Hij heeft plexiglas en er moeten gaten geboord worden waarin de diverse soorten glazen passen Door het op maat zagen worden de kanten ondoorzichtig en nu poetst hij net zo lang tot het weer mooi doorzichtig wordt. Het is weer een heel werk, maar hij vind het heerlijk om met dit materiaal te werken. En het allerbelangrijkste: George is ook heel tevreden. Het gevolg is wel dat George natuurlijk in andere kastjes ook plankjes van dit materiaal wil hebben met opstaande randjes zodat de boel er niet uitvalt. Frans is dus nog even bezig met deze klus.

Ondertussen ben ik lekker bezig op de boot. De was is door wind en zon in anderhalf uur droog, dat scheelt een hoop werk. Als er geen zon is, worden de kleren niet droog in een paar uur en moet alles verder binnen drogen. Dat betekent dat we een paar uur alles over de leuning van het bakje moeten hangen en de ventilatorkachel aan zetten met de ontvochtiger. En dan steeds alles omhangen omdat de spullen bovenop elkaar gestapeld hangen, is vandaag dus allemaal niet nodig. Ondertussen probeer ik binnen de boot weer een beetje Etnastof-vrij te maken, een hele klus want het ligt overal en zit tussen alle kiertjes. En we weten zeker dat er nog steeds stof valt, gisteren meldde ik al dat er van die zwarte wolken uit een krater kwamen. Ook vandaag waren die te zien, het zijn geen kleine pluimpjes maar echt van die dikke wolken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *