Vrijdag 22 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is een koude dag vandaag, er is vanochtend wel zon en we ontbijten ook buiten, maar al snel moeten we naar binnen omdat het te koud wordt. De temperatuur is laag en er is een beetje wind waardoor het koud aanvoelt. Halverwege de ochtend loop ik het dorp in en dan is het nog wel zonnig, na 11 uur is er lichte bewolking waardoor we ook de warmte van de zon moeten missen. En ‘s middags trekt de wind dusdanig aan dat we weer heen en weer rollen en er allerlei lijnen bij andere boten tegen de mast aan slaan. Er is hierdoor veel lawaai en er zijn buiten de overwinteraars weinig mensen op hun boot, waardoor er ook niemand iets doet aan die klapperende lijnen.

Frans is lekker bezig in de garage, er is langzamerhand voor alle klussen zoveel gereedschap aangeschaft, dat hij al een prachtig bord heeft gemaakt om veel dingen op te hangen. De zeer eenvoudige werktafel is inmiddels veranderd in een mooie werkbank waaronder hij grote bakken op wieltjes maakte om dingen netjes op te bergen. Een paar dagen geleden bedacht hij dat een tweetal lades tussen de bakken en de werkbank ook wel handig zou zijn, daar is hij deze week mee bezig geweest. Gisteren is een klant van George op zijn boot aangekomen en blijken er een paar dingen niet in orde te zijn. Na de lunch gaat Frans met hem kijken wat er precies moet gebeuren. En zo dienen de volgende klusjes zich al weer aan terwijl Frans nog met zijn lades bezig is.

Ik ga aan het eind van de middag naar de bakker, de dunne trui is inmiddels vervangen door mijn warme winterjack, het is een heel verschil in weer en temperatuur op 1 dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *