Maandag 25 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Als we het dek op lopen om naar de douche te gaan, hebben we een prachtig uitzicht op de Etna met enorm veel sneeuw. En het bijzondere is dat het nog helemaal wit is. De afgelopen maanden zagen we de top maar weinig en was de sneeuw soms maar heel even wit en werd al snel donker grijs tot zwart. Ik neem mijn fototoestel mee naar de douche om op de vaste kade foto’s te kunnen maken. Als ik het uitstel is het straks misschien al weer te laat.

We zijn er bijzonder goed van afgekomen met de harde wind van de afgelopen dagen. Ten zuiden van Catania is er erg veel schade: daken van huizen gewaaid, een vissersboot gezonken en heel veel schade door omgevallen bomen. Er zijn in het zuiden heel veel tomatenkassen met plastic in plaats van glas, een groot gedeelte schijnt zwaar beschadigd te zijn. De eerste berichten vorige week gaven aan, dat ook wij die harde storm over ons heen zouden krijgen, maar later bleek de storm zich wat zuidelijker langs Sicilië te verplaatsen. Hier was alleen een steiger losgeslagen van de vaste kade en ze hebben een zeilboot achter ons verplaatst naar onze steiger, misschien omdat de moorings kapot is net als bij ons gebeurde bij de vorige harde wind.

Ik ga vanochtend vroeg met George naar het grote Zweedse woonwarenhuis in Catania. We hebben een hele waslijst van boodschappen voor zijn dochter die op Malta woont waar ze niet in het rijke bezit zijn van een vestiging. Maar eerst moeten we nog ‘even’ langs de accountant en ‘heel even’ langs de zeilmaker en zo zijn we weer twee uur verder. Maakt voor mij niets uit, maar ik begrijp waarom George vaak een halve dag onderweg is om zijn zaken te regelen.

In Ikea zijn we natuurlijk veel tijd kwijt met het bij elkaar zoeken van allerlei zaken, die een ander op een lijst heeft gezet. Gelukkig kunnen we op de telefoon op de digitale boodschappenlijst klikken om een foto te zien, zodat we weten waar we naar moeten zoeken. En tussendoor brengen we natuurlijk uitgebreid een bezoek aan het restaurant met koffie toe, want we zijn wel in Italië, ook al is het een Zweeds warenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *