Dinsdag 26 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is weer prachtig zonnig weer als we opstaan, we ontbijten dan ook heerlijk buiten met een prachtig uitzicht op de Etna. Er ligt nog heel veel sneeuw op de hellingen en alles is net als gisteren nog mooi wit. In de loop van de dag zien we dat er weer meer grijze rook uit de kraters komt en dat de punt waarschijnlijk warm is, want de sneeuw smelt op het bovenste gedeelte weg. We zijn twee jaar geleden een eind de Etna op geweest, en nog honderden meters verwijderd van de kraters was de grond al behoorlijk warm.

Frans gaat naar de garage van George om aan de achterluiken te werken. Hij heeft hout te kort en hij gaat samen met George naar de houthandel in Catania. Daar zagen ze latten voor hem in de goede maat en krijgt hij kit en lijm zodat hij verder kan.

Ik fiets naar Giarre en dat is op zo’n heerlijke dag beslist geen straf, ondanks de steile helling die ik op moet.. Met een volle rugzak boodschappen heb je daarna altijd het plezier van naar beneden rijden zonder energie te verbruiken. In de middag loop ik in het dorp, op een dag als vandaag lijkt het alsof iedereen naar buiten komt na een periode slechter weer. Ook in de haven kom ik verschillende overwinteraars tegen, die ik een week niet gezien heb. Maar om half 5 is het echt afgelopen met de prettige temperatuur, het wordt heel snel koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *