Woensdag 27 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

De dag start met wat wind, maar heerlijk zonnig. En van de wind hebben we in de kuip niet zo’n last, we kunnen dus lekker buiten ontbijten. Frans is vroeg opgestaan om George te helpen de camper uit de garage te rijden, hij moet naar de dealer voor een paar kleine dingen. Wij zullen laat in de middag Donatella en de kat daar naar toe brengen. Halverwege de ochtend krijgen we bericht dat de camper al om 13 uur klaar is, dus wij gaan eerder onderweg dan gepland. De dealer zit in Syracuse, dat is anderhalf uur rijden van Riposto in de richting van het zuiden. Het is bijna helemaal snelweg, maar kronkelt prachtig langs de kust en soms heel hoog met een prachtig uitzicht zowel op de Etna als over de zee. Op de terugweg zeggen we dat dit stuk rijden nog lang niet verveelt, we zien nog steeds ‘nieuwe’ dingen, die ons niet eerder zijn opgevallen. We rijden nog van de snelweg af bij het Zweedse warenhuis, want George en ik hebben 2 pakken te weinig meegenomen van servies dat op het lijstje stond. We waren al zo blij dat we het juiste gevonden hadden, dat we niet goed hebben opgelet op de aantallen en wij komen er nu toch langs op de terugweg. Maar lopend door het warenhuis blijft er toch weer het een en ander aan de handen plakken en is het maar goed dat we met de auto zijn.

De terugweg rijdend naar het noorden zien we de Etna weer van een heel andere kant en in prachtig avondlicht. Doordat de Etna ruim 3000 meter hoog is verdwijnt de zon al om half vier achter een stuk van de vulkaan en zie je mooi oranje licht tegen de top aan. Omdat we nu 2 dagen de beschikking hebben over een auto plannen we om morgen aan de noordkant de Etna op te gaan. We hopen zo hoog te komen tot de kabelbaan, maar misschien ligt er te veel sneeuw. Het belooft een zonnige dag te worden met misschien mooi en helder uitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *