Zondag 3 maart 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We ontbijten echt op zijn zondags met een eitje en croissants heerlijk in de zon. Het is een heel verschil met gisteren toen de dag slecht begon met regen en wind, het was donker en zwaar bewolkt. Gelukkig werd het in de loop van de dag beter en eindigden we weer alsof het lente

was. We hebben een paar dagen de auto van George mogen gebruiken, Frans gaat met de auto naar de garage want George en Donatella komen terug met de camper vanochtend, dan kunnen zij met hun auto en spullen terug naar de haven.

Frans gaat verder met de achterluiken, hij verft de witte gedeelten zodat hij later de nieuwe hardhouten stroken kan plakken. Als ik de garage kom heeft hij de twee luiken opgehangen om te drogen. We hebben beiden nog wat klusjes in de garage en dan horen we de camper aankomen. Het is altijd fijn als iemand even helpt met het in de garage rijden, het is een grote en brede camper en er moet ruimte genoeg zijn om in te rijden. We hebben de auto expres al voor de deuren gezet om te voorkomen dat anderen daar parkeren, maar er staat toch een auto te dicht op de ingang. Vlak naast de garage is een kiosk waar de hele dag klanten af en aan rijden en schots en scheef parkeren, als we onze fiets even parkeren tegen de garagedeur komen we er soms amper uit.

Frans kan in de garage niet verder met zijn klus, de luiken zijn niet droog, hij komt op de boot de ‘schoentjes’ afmaken die hij gemaakt heeft voor de klampen om te voorkomen, dat de schoot van de genua erachter blijft haken. Het is nog een heel werk om ze mooi passend te maken, maar het schiet nu wel op. Aan het eind van de middag heeft hij er drie van de vier helemaal passend.

Het is vandaag een zonnige dag, we zitten de hele dag buiten, een dunne trui is genoeg, het lijkt nu weer echt voorjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *