Dinsdag 5 maart 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

De dag begint met heel mooi weer, het is zonnig en al vroeg redelijk warm. Buiten de kuip is het nog wat fris, omdat het af en toe een klein beetje waait, maar in de loop van de dag is het in de schaduw 25 graden. Halverwege de ochtend fiets ik naar Giarre en op het terrasje van de kiosk zitten veel mensen koffie te drinken. Ook ik ga er van genieten, want hoewel we bij wat minder weer ook veel buiten zijn, is dit toch wel anders door de zon en de warmte. En het duurt niet zo lang meer voor het zomer is en de temperatuur zo hoog oploopt, dat je er niet aan denkt om ‘lekker’ in de zon te gaan zitten.

Zoals op andere mooie dagen zijn er weer veel mensen in de haven, niet alleen booteigenaren, maar ook allerlei werkmensen. Achter ons installeren ze een nieuwe buiskap op een zeilboot, een stukje verder lopen mensen van een installatiebedrijf, er moet weer van alles gebeuren voor het nieuwe seizoen begint. Als het weer goed is, is het allemaal een stuk makkelijker. Twee dagen geleden monteerde een zeilmaker een nieuw rolzeil (stowe-away grootzeil) en gisteren ging het bijna niet meer terug in de mast, toen de boot terug kwam van zee. Gisteravond toen het al donker was zijn ze opnieuw uitgevaren, nu met de zeilmaker er bij om beter te kunnen bekijken waar het probleem nu zit. Het is een hele klus als de mast 25 meter hoog is en het zeil wil niet inrollen. Als je dat in de haven hebt met een klein beetje wind, ben je niet alleen het probleem aan het oplossen, maar ook aan het opletten, dat je boot geen gekke dingen doet. Ze liggen schuin achter ons, we konden alles volgen vanuit de kuip, we konden alleen het Italiaans geschreeuw niet verstaan, maar begrepen wel wat ze elkaar toeriepen.

We hebben gisteravond uren besteed aan onze internetsite. Naast af en toe een foto onder het blog van de dag wilde ik graag in de sitebar aan de rechterkant fotomappen kunnen plaatsen. Met heel beperkt internet heb ik uren gezocht naar informatie, het leverde heel weinig op. Het duurde ruim 3 uur voor we alle foto’s hadden geüpload, en toen nog 2 uur om uit te proberen ze zichtbaar te maken op de site. Het enige dat nu gelukt is, is de diashow met foto’s van de zomer 2018 in Griekenland. We hopen dat het voor iedereen zichtbaar is, vandaag is er bijna geen internet en ik kan daarom niet controleren of hij nog draait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *