Dinsdag 9 april 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We gaan vanmorgen eerst hardlopen, Frans was al weer een paar keer wezen rennen na de ‘winterstop’, voor mij is het de eerste keer sinds vorig najaar. Het valt me niet tegen, maar het tempo ligt nog niet hoog. De keren dat Frans alleen was heeft hij steeds harder gelopen met af en toe een stuk wandelen er tussen. Hij vindt dat prettig om zijn conditie weer een beetje op peil te brengen, ik loop liever gewoon door. Als ik ga wandelen kom ik bijna niet meer op gang, ik kan maar beter gewoon door rennen. Het is heerlijk weer, de zon schijnt en het is een heel prettige temperatuur. Frans heeft het wel heel warm, ik heb daar niet zo’n last van. En nu volhouden om elke paar dagen even hard te lopen, dat is nog het moeilijkste (voor mij!).

Na het sporten fiets ik direct met de was naar de garage en haal die 2 uur later weer op. Alles hangt lekker in de zon te drogen en dat levert na anderhalf uur al een droge was op. Ook daaraan kun je merken dat het beter weer wordt. Ik fiets nog naar Giarre om bij de supermarkt een flexibele waterslang te halen, die je mooi op kunt rollen. Gisteren nam ik er al een mee, maar op de boot bleek dat er 20 meter op zat en de boot is 14 meter lang. Om bij de achterste tank te komen vanaf de steiger hebben we dus al 16 meter nodig en als het tappunt wat verder op de steiger is, halen we het niet met 20 meter. Er lagen er gisteren niet veel meer, daarom vandaag maar even terug gefietst. Dan heb ik na het hardlopen en fietsen vandaag mijn portie beweging wel gehad.

Gisteravond zijn we uit eten geweest om afscheid te nemen van onze vrienden met de catamaran. Maar vanochtend kreeg ik al een berichtje met de vraag om vanmiddag toch nog even langs te komen. Ze zijn helemaal klaar om te vertrekken, na koffie en wat kletsen nemen we echt afscheid. Dat valt zwaar. We zijn twee winters met elkaar opgetrokken en vorige zomer hebben we hen vijf keer in Griekenland gezien, nadat we eerst samen naar de werf in Crotone waren geweest. Dit afscheid is het effect van ons nomadenbestaan en vrienden maken, die dan na een tijd vertrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *