Maandag 15 april 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Als we wakker worden is het donkergrijs in de lucht en het giet van de regen. Frans baalt een beetje, want hij zou op de grote catamaran de schroef behandelen. De boot staat nog op de werf hier in de haven en de schroef moet met verschillende dingen ingesmeerd worden met steeds een droogtijd van een paar uur er tussen. Daarom zijn we vroeg wakker zodat hij op tijd kan beginnen, de boot gaat vanmiddag weer in het water. Als het regent gaat het allemaal niet lukken. We gaan eerst maar douchen en ontbijten en dan is het redelijk droog zodat hij toch vroeg aan het werk kan. Het gaat allemaal volgens planning. In de wachttijd van de schroefwerkzaamheden doet Frans een paar andere klussen aan boord van de catamaran.

Ik ga nog een keer naar het grote winkelcentrum in Catania, er moet wat van de aankopen van vorige week geruild worden. De reis heen gaat ietsje sneller dan de vorige keer en de busreis is nog steeds geen straf, er is van alles te zien onderweg. Als ik de spullen heb geruild en nog wat boodschappen heb gedaan loop ik terug naar de bushalte. Daar wacht ik ruim een uur zonder dat er een bus voorbij komt. Intussen heb ik tijd genoeg om de internet site te vinden van de busmaatschappij waar ook de vertrektijden vanaf het busstation op staan. Er zou volgens de dienstregeling ieder half uur een bus moeten langskomen, in de wachttijd zouden er dus al 2 bussen langs geweest moeten zijn, maar ik heb niets gezien. Het gaat weer echt op zijn Siciliaans. Ik loop weer terug het winkelcentrum in om via een andere uitgang bij een andere bushalte te komen buiten de rondweg om het winkelcentrum in de hoop dat daar meer bussen langs komen. Er hangt een bord met 2 andere busnummers en alle haltes, maar helaas gaan beide bussen niet langs het busstation in het centrum. En die twee bussen komen natuurlijk wel langs rijden. Na een half uur komt gelukkig mijn bus en ben ik in een redelijk snel weer terug in het centrum van Catania. Nog even in het centrum kijken en dan met de trein terug. Intussen is het de hele dag zonnig met wel behoorlijk harde wind. Het is toch nog mooi weer geworden ondanks de slechte voorspelling voor vandaag. De werf heeft niet alle spullen die gemonteerd moeten worden bij de schroef en besluit daarom om de boot niet in het water te laten maar tot morgen te wachten. Dat komt George en Frans wel goed uit, want om een catamaran terug in de box te varen met zulke harde wind is niet gemakkelijk. Het naar de werf varen met die boot was voor George de eerste keer varen met een catamaran en dat valt niet mee. Ze hopen dat vannacht de wind gaat liggen zodat het morgen goed gaat.

Eén gedachte over “Maandag 15 april 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.”

  1. Beste allebei, net jullie routekaart bekeken. We zouden jullie kunnen tegenkomen dit jaar. Misschien al in Crotone, waar wij nu liggen. Wanneer denken jullie te vertrekken uit Riposto?
    Groeten van Annelies en Peter, zeilschip Skadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *