Woensdag 22 mei 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Frans gaat eerst met George de aanhanger in orde maken, zodat er een dinghy op kan, die opgehaald wordt in Catania. George gaat er alleen heen en Frans gaat met de bus naar Giardini Naxos om nog een paar dingen aan het strandhuisje te doen. Hij komt mij in de haven ophalen en samen zijn we in 40 minuten daar. Ik zie voor het eerst het huisje, behalve de foto’s die ik heb gezien, het ziet er echt keurig uit. Frans wil nog een soort dakgoot maken tussen het buurhuisje, anders loopt er wel erg veel water langs het huisje als het hard regent. Er is een ruitje in een deur gesneuveld, waar Frans gaas voor maakt. Misschien nog wel handig ook, het wordt nu niet zo warm binnen als alles afgesloten is. Ondertussen verken ik het dorp een beetje, dat bestaat voornamelijk uit een enorm lange kade. Ik probeer een stuk langs het strand te lopen, maar door het losse grind en de stenen is het heel moeilijk, na 250 meter geef ik het op. Inmiddels is het tijd om een broodje te eten en zitten we lekker op het terras van de kiosk, waar het strandhuisje naast staat. Ik besteed mijn middag aan foto’s maken en lezen op het terras. Er zijn toch al wat toeristen, hoewel de meeste mensen naar Taormina gaan, wat van daar af een heel stuk hoger ligt. Er komen verschillende Nederlandse mensen naast me zitten, altijd leuk om mee te luisteren met iedereen. Omdat ik er alleen zit, hoort niemand dat ik Nederlands spreek.

Frans gaat nog een paar uurtjes door en dan is de klus echt geklaard. We nemen al het gereedschap mee terug in de bus, inmiddels zijn er heel wat spullen verzameld in Giardini. Het uitzoeken moet morgen, er zitten ook spullen van George tussen die in de garage horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *