Vrijdag 24 mei 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is een heerlijke zomerse dag die al vroeg heel zonnig start. Na douche en ontbijt gaan direct de korte broek en het hemdje aan. Eindelijk lijkt het dan toch een warme dag te worden. Hopelijk houden we dit zo vol vandaag, en komt er niet ineens een dikke wolk voor de zon. Als dat zo is, dan wordt het ook direct koud want de luchttemperatuur is nog niet hoog. Frans besteedt vandaag aan het schuren van de metaaldelen van de grote boeien voor het mooringfield in Taormina. Door omstandigheden is alles na het seizoen opgeruimd in de garage en niet gerepareerd. De lijnen moeten allemaal gecontroleerd worden en soms gerepareerd. De as, waar de boeien omheen zitten, en de grote ringen om de boten aan vast te maken, zijn bijna allemaal verroest en moeten met een schuurschijf weer toonbaar gemaakt worden. Een hele klus maar gelukkig helpt de duiker ook mee. Tussen de middag hijsen we de bijboot uit het water. Onze bijboot was niet meer te repareren, ik kan een bijboot van George gebruiken op het mooringfield, Frans zal een grote RIB gebruiken om ook mensen te kunnen vervoeren naar de kant. Als de bijboot van George bij ons achter de boot is opgehesen zien we wat er in 3 weken al aangroei aan is gekomen. Frans krabt het grootste gedeelte er af en gaat dan eerst weer terug naar de garage. We moeten het weekend nog maar wat tijd besteden aan de bijboot; de plug werkt ook niet goed, hij loopt heel langzaam vol water. Niet handig als ik naar de kant ga en al natte voeten heb bij vertrek en de boodschappen in een bodem water moet vervoeren. Net als de weersvoorspelling aangaf vanmorgen, blijft het de hele dag zonnig, dit weer bestellen we voor de komende dagen ook. Het is niet te warm, hoewel we de zon wel voelen prikken op de huid. We zijn er nog niet echt aan gewend, het zal nog wel warmer worden. Hopelijk hebben we af en toe op het mooringfield een licht briesje zoals we dat afgelopen zomers ook onderweg in Griekenland hadden, anders is het wel erg warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *