Zaterdag 25 mei 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

De weersvoorspelling voor dit weekend is niet geweldig, er wordt beloofd dat het grijs en regenachtig wordt deze twee dagen. Daar is vanochtend nog niet heel veel van te merken, behalve dat de zon niet schijnt. We ontbijten buiten en Frans gaat daarna naar zijn klus in de garage. Het metaal van de boeien wordt netjes afgeschuurd en geschilderd, zodat het niet weer roestig wordt deze zomer. Hij is er de hele dag mee bezig, maar komt tussen de middag terug naar de boot. Ik ga naar Giarre om boodschappen te doen en drink op ‘mijn’ terrasje een kop koffie. Het ziet er steeds grijzer uit, als ik uit de andere supermarkt kom is het aan het regenen. Het valt eerst wel mee, maar aan het eind van de terugrit op de fiets is het toch een stevige bui. En natuurlijk heb ik geen jas mee, want ik ging met ‘redelijk mooi’ weer weg uit de haven. In de loop van de morgen en zeker de middag is het afwisselend droog en mooi weer. Af en toe is er een bui met dikke regendruppels, het duurt nooit lager dan tien minuten. Heel vreemd is dat soms de zon schijnt terwijl het regent en soms is het donker alsof het avond wordt. Als Frans terug is, aan het begin van de avond, kunnen we nog wel lekker buiten zitten en een glas wijn drinken, daarna is het afgelopen. De zon gaat onder en het wordt direct kouder, we gaan binnen zitten en aan de avond beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *