Maandag 3 juni 2019. Van Porto dell’ Etna naar de baai van Taormina bij Giardini.

We staan op tijd op, want we gaan vandaag omvaren naar de zomer-ligplaats. We moeten natuurlijk altijd nog een paar dingen op de kant regelen, Frans gaat eerst met de auto naar de garage om spullen bij elkaar te zoeken, die nodig zijn voor het leggen van de boeien. Er zijn nu 16 boeien klaar, ze zijn halverwege. Ik doe nog snel een laatste boodschap en dan beginnen we met het klaarmaken van de boot. De waslijn moet afgebroken, allerlei ‘hulplijntjes’ van de winter moeten er af, zoals de lijn die de giek strak houdt. We halen vast de huik er af, Frans wil graag zeilen en we willen minstens even het zeil er uit hebben om te kijken hoe het de winter heeft doorstaan. We koppelen de elektriciteit af……..en zo nog wat meer van die klusjes waar je toch een paar uur mee bezig bent. George en Donatella varen eerst uit, we helpen om de lijnen, die achterblijven op de steiger, netjes neer te leggen zodat ze die weer op kunnen pakken als ze terugkomen. Wij nemen onze landvasten altijd mee aan boord en zeker nu, want we willen die gebruiken om ons aan de boei vast te maken. Als we uitvaren gaat het moeizaam, waarschijnlijk zit de schroef wat vast en is er aangroei. Frans had nog willen duiken, maar eigenlijk heeft dat geen zin omdat je door de slechte waterkwaliteit in de haven, toch niets ziet. Als we eenmaal uit de haven zijn en de zee op gaan wordt het beter, maar erg veel snelheid maken we niet. Als het zeil omhoog is hebben we er een halve knoop bij, maar de wind is niet sterk en komt uit de verkeerde richting dus we hebben er niet veel aan. We komen dan ook een half uur later dan George aan, Maar die kan ons dan ook keurig aan de boei vastmaken. Het is vreemd om na een half jaar in de haven nu hier te liggen. Veel ruimte om ons heen en we moeten wat wennen aan de geluiden van de weg en de spoorlijn. Maar na een paar uur horen we dat niet meer, Frans zegt dat hij geen trein meer heeft gehoord terwijl er 3 langs zijn gekomen. Donatella blijft niet aan boord, zij gaat terug naar de camper in Riposto en komt over een paar dagen. We reizen samen met de trein terug naar Riposto, zodat ik een auto kan terugrijden naar Giardini. Als ik terug ben komt Frans me halen met een grote RIB, toch wel spannend want het gaat enorm hard, dat zijn we anders gewend met ons kleine rubberbootje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *