Zondag 2 juni 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We zijn vroeg op vandaag omdat George en Frans op tijd in Taormina moeten zijn. Ze hebben gisteravond de bus al geladen met de spullen die ze nodig hebben om drie grote boeien te kunnen plaatsen. Het zijn boeien voor grote super-jachten en liggen ook op een grote diepte. Het is moeilijk om die boeien te plaatsen, vooral voor de duiker, die een ketting vanuit het betonblok omhoog moet zien te krijgen. Maar het lukt allemaal, ondanks het feit dat het eigenlijk miserabel weer is. Frans heeft trui en regenjack mee en reservekleding, dit is toch echt geen zomerweer.

Ik blijf op de boot in Riposto en begin die klaar te maken voor vertrek. Begin van de dag is het nog niet duidelijk, maar later krijg ik het bericht dat we inderdaad morgen verrekken vanuit de haven naar het mooringfield in de baai van Taormina. George gaat ook met zijn boot, Donatella blijft nog een paar dagen in de camper hier in Riposto om dingen te regelen. De camper gaat straks in de garage, maar daar liggen nog te veel boeien en andere spullen, zodat er geen ruimte is om die te stallen. Omdat we nog aan de steiger en in de haven liggen maak ik de boot nog even lekker schoon met zoet water. Het is een hele klus, want het Etna-stof blijft overal in zitten en als je bv. de lijnen afspuit en terug loopt, blijkt er weer een lading zwarte stof achter te zijn blijven hangen. Ik spuit daarom 5 keer de boot af en nog zie ik in richeltjes zwarte bergjes liggen. Maar op een gegeven moment is het genoeg en dan belt Frans of ik hem kom halen in Giardini. Ze hebben de boeien gelegd en zijn klaar voor vandaag. George wacht op een grote catamaran, die aan een boei wil liggen vannacht en Frans gaat terug naar Riposto. De treinen rijden hier op zondag minder frequent en hij zou bijna 2 uur moeten wachten. We doen nog even snel een boodschap onderweg en als we op de boot zijn maakt Frans alles klaar om morgen weg te kunnen varen. In de loop van de winter in de haven zijn er dingen los blijven liggen, die nu wel vastgezet moeten worden. De boom ligt op het dek omdat Frans een nieuwe constructie aan de mast moet maken, nu hangt hij hem toch nog even tegen de mast aan, de nieuwe rail komt later wel. Waslijnen worden afgebroken en zo nog wat klusjes. Inmiddels is het prachtig zonnig weer en genieten we nog even. Wat een verschil met afgelopen dagen! Het was de hele dag enorm rustig in de haven en nu plotseling zien we veel wandelaars op de kade en onderweg zagen we de terrasjes al vol zitten. Morgen dus verhuizen naar onze zomerligplaats in de baai van Taormina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *