Woensdag 5 juni 2019. De baai van Taormina bij Giardini.

We brengen vandaag een boot weg die uit het water gaat op de werf in Catania. We staan heel vroeg op, als de wekker om half 6 gaat hebben we beiden nog wel zin om even om te draaien, maar we hebben een afspraak. We moeten natuurlijk eerst met de rib naar de kant, gelukkig vinden we aan de kleine kade nog een plekje om de rib te stallen. Het plaatsje is maar klein, maar we duwen de andere boten wat opzij en dan passen we er tussen. Het is maar een kort stukje lopen naar het station, we zijn ruim op tijd. In 17 minuten met de sneltrein naar Giarre en we lopen in een bijna verlaten Riposto naar beneden naar de haven. We komen langs de vishal en daar zijn ze alles al aan het klaarzetten. We zien, dat ze een enorme tonijn aan het schoonmaken zijn, hij is zeker 2 meter lang. Later vertelt iemand dat ze hier voor de kust de afgelopen dagen meerdere hele grote vissen hebben gevangen. Ze zijn al verkocht voor ze aan land komen en gaan direct naar de betere restaurants.

De zeilboot, die we gaan wegbrengen, zit natuurlijk onder het Etna stof, we besluiten om hem eerst aan de achterkant maar af te spuiten. Daar zitten we in de kuip en anders hebben we onze kleren straks onder de zwarte vlekken, die er niet meer uit gaan, zo heb ik gisteren ervaren. Beter om eerst schoon te maken en maar een kwartiertje later wegvaren. Als we de haven uit varen komt de boot maar langzaam op gang, in het begin zien we bij vol gas maar 3 knoop op de teller. Later wordt het iets beter en zien we de snelheid oplopen naar 5 knoop, waarschijnlijk is er zo veel aangroei aan de schroef, dat hij niet sneller wil draaien. En de onderkant van de boot zal ook wel vol zitten met slierten, zodat dat ook remt. Het is dus niet voor niets dat de boot schoongemaakt wordt. We hebben afgesproken, dat we ongeveer om 13 uur in de haven van Catania zijn, gelukkig zijn we op tijd, om kwart over twaalf legt Frans aan de kade aan, de mensen van de werf staan ons al op te wachten. Na een kopje koffie lopen we door de stad naar het station. We kijken nog even op de markt, maar daar is het al te laat voor, die zijn al aan het opruimen, maar ook hier zijn gedeeltes van enorme vissen te zien, de rest is al verkocht.

We treinen weer terug naar onze rib in Giardini en varen terug naar de boot. Frans kleedt zich om en gaat terug om George nog een paar uur te helpen met het boeien leggen. Vanmorgen was George alleen met de duiker en hebben ze een paar kleine boeien gedaan, nu nog even een paar grote boeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *