Dinsdag 11 juni 2019. In de baai bij Taormina.

Als we opstaan is het licht bewolkt met een vage zon, gelukkig trekt de bewolking snel op en hebben we weer heerlijk weer. Maar voordat de zon echt schijnt gaan we zwemmen, dat wil zeggen: Frans gaat in het water en poetst de waterlijn van de boot en ik zwem mijn ‘verplichte’ rondjes om de boot. Ik weet niet zeker of het begint te wennen, maar het lijkt ietsje minder koud vandaag. Maar nog steeds komen we beiden uit het water met hele koude ledematen en het duurt even voor we weer zijn opgewarmd. Gelukkig hebben we de afgelopen dagen bijna geen kwallen meer gezien, de eerste dagen hier was dat echt verschrikkelijk, er dreven hele kluwens kleine kwallen in prachtige kleuren, maar ze steken behoorlijk. De duiker heeft er een tegen zijn gezicht gekregen (dat is het enige plekje huid wat hij bloot heeft in zijn duikerspak) en hij had helemaal een opgezwollen wang die rood was. Hij zegt dat hoe mooier de kleur, hoe ernstiger de verwondingen. De afgelopen dagen heb ik er af en toe nog wel een gezien, maar nu zijn ze allemaal weg.

Er zijn een paar drijvende ballen, die schoon gemaakt moeten worden en ik heb Frans beloofd de RIB een beetje schoon te maken. Het is inmiddels behoorlijk warm en als ik klaar ben ga ik met mijn voeten in het koude water hangen om een beetje af te koelen. Het is echt warm en zo dadelijk moet ik nog in de auto. Ik heb Donatella beloofd haar naar Acireale te brengen, zij heeft daar een afspraak, en we gaan op de terugweg spullen halen in Riposto. Natuurlijk moeten we ook wat boodschappen doen als we dan toch langs de favoriete winkels komen en we slaan meteen lekker veel fruit in. We rijden nog even langs de garage, want daar liggen nog steeds veel spullen van het mooringfield en als we alles verzameld hebben gaan we weer terug. We worden in Giardini opgehaald door George en Frans met de RIB en zijn uiteindelijk 5 uur onderweg geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *