Vrijdag 14 juni 2019. Porto op Sicilië dell’Etna, Riposto.

We zijn vroeg op want we willen de trein van kwart over acht halen in Giarre. We gaan naar Catania om de boot van onze Duitse buurman op te halen, die we 10 dagen geleden daar heen brachten. Hij is op de werf uit het water geweest en het onderwaterschip en de schroef zijn weer mooi schoon. Als we in Catania aankomen met de trein moeten we een stukje lopen naar de werf en komen we langs een hele grote winkel met scheepsbenodigdheden. Als Frans speciale dingen nodig heeft, die in Riposto niet verkocht worden, gaat hij vaak naar deze winkel. Hij heeft nu wat spullen nodig om een paar dingen te repareren aan een grote catamaran, die vorige week in de baai bij Taormina lag. Hij is daar toen aan boord geweest samen met George en ze hebben wat afspraken gemaakt daarover. Als we straks terug zijn in Riposto wil hij nog een paar uur aan de catamaran werken, maar dan zijn de winkels gesloten voor de middagpauze tot 16 uur of zelfs sommigen zelfs 17 uur. We lopen daarna naar de werf en verder door naar een van de havens in Catania, waar de werf de boot voor een nacht gestald heeft. We gooien los en varen weg op de motor, die een heel ander geluid geeft. We kunnen ook veel meer toeren draaien en de boot gaat een stuk harder. Buiten de haven proberen we nog een uur de genua een beetje mee te laten trekken, maar het helpt niet heel erg en als die een beetje klappert rollen we hem in. Toen we heen gingen deden we er vier uur over, harder ging de boot niet nu doen we het, met een beetje snelheid meer, in drie uur. We varen de haven van Riposto in, het is inmiddels behoorlijk warm geworden. Op het water hadden we er niet veel erg in en zaten we onder de bimini in de vaarwind, in de haven is het direct een stuk warmer. Frans gaat klussen op de catamaran en ik gebruik de middag om twee wassen te draaien in de garage. Het duurt allemaal wat langer, want we hebben geen fiets op de steiger, die zijn tijdelijk opgeslagen, Het is daarom heen en weer lopen en dat kost meer tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *