Woensdag 3 juli 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

Er moesten gisteravond om half 12 nog mensen terugkomen uit Taormina. Ze hadden gewinkeld en gegeten, uiteindelijk waren we pas om 12 uur weer terug op de boot. Het was daarom een korte nacht. Als we opstaan ga ik toch lekker even zwemmen, hoewel dat een beetje tegen valt. Er is stroming aan het eind van de baai waar we liggen en soms is die sterker dan andere dagen. Ik zwem altijd rondjes rond de boot, na het eerste rondje denk ik dat ik de 5- niet ga halen vandaag. Er staat zo’n sterke stroom dat je het gevoel hebt dat je niet voor uitkomt. Aan de andere kant van de boot heb ik lekker stroom mee en ben ik heel snel weer aan de achterkant van de boot. Toch maar even doorzetten en inderdaad haal ik de 5 rondjes, het was wel zwaar vandaag.

We gaan vroeg naar de kant om voor een grote motorboot vers brood en melk te halen aan de kant. Het lukt allemaal prima, de bakker begrijpt het niet allemaal zo goed maar uiteindelijk heb ik toch wat er besteld is. Als het is afgeleverd wacht ik tot Frans iemand naar de kant moet brengen en lift ik mee. Het internetabonnement is verlopen en ik haal bij de kiosk nieuwe Gigabites. Dit wordt nu de 3e maand en voor het eerst hebben we het goed kunnen regelen. Na de eerste keer opstarten hoef ik nu alleen het nummer op te geven en zeggen dat ik voor 20 euro internet wil hebben en dan staat het 10 minuten later op onze telefoon. Super handig en omdat we beiden zo’n abonnement hebben, kunnen we tegenwoordig eigenlijk alles doen op internet wat we nodig hebben. Het is behoorlijk warm weer vandaag, er is alleen iets meer wind. Dat geeft op de boot fijne verkoeling, maar lopend in het dorp heb je er niets aan. Als ik bij de auto kom, even buiten het dorp, staat die natuurlijk in de brandende zon. Ik wacht 10 minuten met alle deuren open voordat ik binnen in de auto ook adem kan halen. Er zit geen airco in de auto en rijdend komt er alleen heel warme lucht binnen. Helaas is er geen schaduwplaats vrij, dus de auto staat in de brandende zon en is straks weer lekker opgewarmd. Wat heerlijk dat de winkels tegenwoordig allemaal heerlijk koel zijn, ik kom helemaal bij als ik in de supermarkt loop. Als de boodschappen ingeladen zijn en ik wil starten, doet de auto het natuurlijk niet. We hebben dat al eerder gehad en zijn bij de garage geweest, die alles heeft doorgemeten en niets kon vinden. Er zit een nieuwe startmotor in en de ventilator en de binnenverlichting doen het nog. Net als de vorige keer wacht ik 15 minuten en start daarna nog een keer, helaas gebeurt er nog helemaal niets. Intussen ben ik natuurlijk Frans aan het bellen en aan het bedenken wie ik kan vragen om me hier op te komen halen. Ik zeg tegen Frans dat ik nog een keer 15 minuten wacht en inderdaad doet hij het dan. Met het gaspedaal een beetje ingedrukt bel ik snel Frans en meld dat de motor weer loopt. Gelukkig is het weer in orde gekomen en hoeft niemand mij op te halen. Ik ben zeker 10 kilometer van de kiosk af waar we aanleggen met de RIB als we naar de kant gaan.

Aan het eind van de middag brengen we nog een paar keer mensen naar de kant en halen ze weer op wat later. Verder is het niet zo’n drukke dag als gisteren en hopen we dat het niet weer een late avond wordt.

Helaas, het is nu 23:18 uur en er moeten nog mensen van twee boten terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *