Zaterdag 6 juli 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

In de loop van de ochtend ga ik met de auto naar Riposto waar Donatella al de hele week is. Zij regelt alle zaken van de boten die in de haven liggen en waar George en zij ‘s winters ook voor zorgen. Donatella verzorgt vooral het schoonmaken van de boten en George regelt de technische zaken. Vanavond komen de eigenaars terug van de grote catamaran, waar Frans ook een paar klussen heeft gedaan. De mensen hebben een enorme waslijst aan boodschappen gestuurd, die wij vandaag gaan halen. We moeten daarvoor wel bij zes verschillende winkels zijn en naar het grote winkelcentrum in Giarre rijden om iets te halen. We hebben in de garage een steekwagentje opgehaald om alles naar de boot te krijgen. Vanaf het verste punt dat we met de auto kunnen bereiken, moeten we nog 75 meter over de steiger lopen met alle aangeschafte spullen. Ik heb vanmorgen de was opgehaald en ook die moet aan boord gebracht worden. We zijn dus heerlijk bezig samen maar nemen tussen de middag wel even de tijd om lekker te lunchen en later zitten we even in de schaduw op het terras van de kiosk om een koel glas fris te drinken. Het is enorm warm en we moeten in en uit de auto die steeds warmer wordt doordat we niet altijd in de schaduw kunnen parkeren. We ‘parkeren’ af en toe wat boodschappen in de koele garage en aan het eind van de middag brengen we in één keer alles naar de boot.

Aan het begin van de avond ben ik pas weer terug in Giardini, waar Frans me ophaalt. Lekker om terug te zijn op de boot, omdat het altijd een beetje waait en dus nooit zo warm is als op het land en tussen de bebouwing. We zitten net als Frans wordt opgeroepen. Het is altijd zo, maar de dingen gaan hier vaak tegelijk. George is vuilnis aan het ophalen, er willen mensen naar de kant om uit eten te gaan en er zal binnen 15 minuten een boot binnen komen……

Uiteindelijk ga ik met George de boot van 45 meter aanleggen. Ik zal een foto plaatsen van een andere keer, dat George en Frans net zo’n boot aanleggen. Het is best spectaculair met een enorme boeg, waar je met de RIB onder hangt om de lijnen aan te pakken en aan de boei te leggen. De foto is gewoon bij daglicht genomen, maar nu is het inmiddels pikkedonker. Het is dat George weet waar de boeien liggen maar wij kunnen ze in het donker soms moeilijk vinden. Als er zulke grote boten aangelegd worden kun je je voorstellen dat die boeien heel ver uit elkaar liggen en in het donker niet duidelijk zichtbaar zijn. Er worden nog een paar keer mensen terug gehaald, die aan wal hebben gegeten en dan is het ook voor ons relaxen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *