Donderdag 11 juli 2019. De baai bij Taormina, Sicilië.

We hebben een gebroken nacht, alle mensen, die gisteravond naar de wal zijn gebracht, waren op tijd terug, sommigen vertrekken vandaag heel vroeg en dan blijf je niet lang in een restaurant zitten. We gaan daarom op tijd naar bed, wetende dat er nog een boot moet komen. Die heeft aangekondigd hier om 0.00 uur te zijn, maar we kunnen hem op de computer zien en het blijkt kwart voor twee te worden. We zetten de wekker en George zal ons bellen als hij gewaarschuwd wordt en inderdaad komt hij rond half twee onze richting op de baai in. Het is een donkere nacht en er staat nog steeds een enorme wind. Frans en George leggen hem aan boei, de kapitein vertelt dat ze 35 knopen wind tegen hadden en flinke golven. Ze zullen blij zijn dat ze hier zijn en vast zitten aan een boei. Het wachten op een boot, het tegemoet varen en aangeven in welke richting ze moeten varen en het aangeven welke boei ze gaan aanleggen duurt soms een half uur. En dan het aanleggen, wat altijd moeilijker is met harde wind, het duurt bij elkaar een uur voor we weer in bed liggen. Gelukkig vallen we beiden snel in slaap. George vertelt vanmorgen dat hij er meer moeite mee heeft en vannacht een paar keer is opgestaan omdat de boot heel erg rolde op de deining.

Het is de hele dag erg onrustig op het water, af en toe neemt de wind sterk toe. Het lijkt mij in de nacht altijd veel erger dan overdag met stralende zon. Het duurt tot laat in de middag voor het wat rustiger wordt, de deining vanaf zee blijft de hele dag. Frans legt de RIB altijd tegen een kant van de boot met een paar stootwillen ertussen, die liggen op een gegeven moment iedere keer IN de RIB in plaats van tussen de 2 boten. Maar we hebben hier niets te klagen over het weer als we op internet lezen hoe slecht het weer is geweest in delen van Italië en het noorden van Griekenland. Als er toch auto’s omver geblazen worden en hagelstenen zo groot als tennisballen naar beneden komen, dan hebben wij het hier niet zo zwaar gehad. En fijn dat bijna de hele dag de zon schijnt zodat onze accu’s weer wat voller zijn dan gisteren aan het eind van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *