Donderdag 18 juli 2019. De baai bij Taormina, Sicilië.

Het is weer heerlijk om aan onze eigen boei te liggen op het mooringfield in de baai bij Taormina. Het was fijn om even in de haven te zijn: we hadden water om de boot af te spuiten, we konden zo even de kade oplopen, we zijn lekker uit eten geweest, we hebben alle bekenden gesproken die in de haven liggen….. Vandaag worden we wakker met lekker zonnig weer en redelijk rustig water. Er komt heel af en toe een beetje deining de baai in, ik denk dat we dat altijd zullen houden omdat de baai heel breed is en aan open zee ligt. We zijn in Griekenland gewend om in veel smallere en diepere baaien te liggen waar de invloed van de zee niet zo merkbaar is.

Frans heeft vandaag nog een flinke klus voor de boeien. Er moet van de allerdikste lijn nog een boeienlijn gevlochten worden. We gaan samen naar het appartement om 13 meter lijn af te meten, het is zwaar om het naar de kade te dragen waar de RIB ligt. Aan boord is hij zeker 2 uur bezig met het invlechten van de 2 ogen, waar de boeien mee vast zitten.

Toen we gisteravond terug kwamen waren er 3 kleine motorboten en een zeilboot, ze zijn in de loop van de ochtend allemaal weg gevaren. Nu liggen we hier met 3 grote motorboten en 2 zeiljachten, het moet altijd weer een beetje op gang komen na een paar dagen harde wind. Niet alleen op het mooringfield is het rustig, ook het aantal boten, dat voor anker ligt, een stuk verder op, is veel minder dan anders. En de hele grote cruiseboten aan de kant van Giardini Naxos zijn ook niet terug geweest deze 2 dagen. We horen van de boten die ergens anders geweest zijn tijdens de harde wind dat het elders veel slechter was. Dan hebben wij het nog getroffen aan deze kant van Sicilië en helemaal toen we in de haven lagen. Voor de komende dag wordt er mooi weer voorspeld en deze keer moet het ook echt zo zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *