Zaterdag 20 juli 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

Gisteravond hebben we de hele avond zitten kijken naar de Etna. Ik plaatste bij het verslag van gisteren nog een foto. Het was heel moeilijk van een bewegende boot af te fotograferen, maar het geeft wel een beetje een indruk hoe het is. In de loop van de avond werd de lavastroom steeds langer en vormde zich aan de onderkant van de stroom een soort plas van lava. Als je weet dat het ruim 35 kilometer hier vandaan is, kun je je een beetje voorstellen hoe enorm groot het moet zijn. De uitbarsting schijnt materiaal drie kilometer omhoog te spuwen bij de krater, en de stroom lava loopt kilometers naar beneden. Vandaag is het helder weer in de ochtend en zien we in plaats van de rode vuurstroom rook op de helling, de lavastroom loopt al een eind richting de bomen. Vandaag zijn er natuurlijk spectaculaire foto’s op internet te zien, die van veel dichterbij genomen zijn. In de loop van de dag komt zoals altijd de zware bewolking rond de bovenkant van de Etna en kunnen we de rook van de lavastroom niet meer zien. We hopen dat, net als gisteren, de wolken straks optrekken en we vanavond weer kunnen genieten van een goed uitzicht op de vulkaan.

In de ochtend komen er weer veel nieuwe boten binnen. Het is een warme dag en dat trekt altijd mensen met een kleine boot, die een dag aan een boei willen liggen. Er gaan 2 grote boten weg en als ik dit typ, aan het eind van de middag, zijn er al weer een aantal grote motorboten en ook nieuwe zeilboten binnengekomen. Na een paar rustige dagen, door het winderige weer en de deining, zijn de boeien nu weer redelijk bezet.

Het is een warme dag de temperatuur stijgt boven de 37 graden in de schaduw. Frans gaat halverwege de middag, als het even rustig is, zwemmen om wat af te koelen. Net als vanmorgen heeft hij ook nu bijna een vis te pakken. De prachtig blauwe vissen die onder de boot zwemmen worden steeds tammer. Als we bij de reling komen, zwemmen ze bij tientallen naar de oppervlakte, ze hopen dat we brood over boord gooien, fruitschillen vinden ze ook heerlijk. Gisteren lag er een motorboot achter ons aan een boei, de kinderen hadden brood en strooiden dat rond tijdens het zwemmen. De vissen kwamen tegen hen aan, de kinderen hadden dikke lol met hun zwembril op. Er zijn hier veel mensen aan het snorkelen, het water is prachtig helder en er zijn in deze rustige hoek heel veel vissen, zeker tussen de rotsen aan de kant.

Vandaag is de RIB van Frans teruggekomen uit Catania. Doordat de bliksem was ingeslagen was de elektrische bedrading allemaal kapot. Het ergste was, dat de motor het ook niet meer deed en er zoveel onderdelen vervangen moesten worden, dat er een nieuwe motor aangeschaft is. Als de RIB uiteindelijk weer terug in het water is en bij ons langs de boot ligt, blijkt het licht het niet te doen. Frans is nog 2 uur bezig om dat te repareren.

Eén gedachte over “Zaterdag 20 juli 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.”

  1. En ik maar denken dat jullie een soort vakantie aan het houden zijn !
    Maar jullie blijven er wel vitaal bij !
    groeten uit Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *