Zondag 21 juli 2019. De baai bij Taormina, Sicilië.

We hebben vanochtend een helemaal gladde zee om ons heen, er is geen golfje te zien. Het belooft weer een warme dag te worden en net als we gisteren al schreven: het wordt dan ook een drukke dag. Veel dagjesmensen met een kleine motorboot willen graag aan een boei liggen om te kunnen zwemmen en soms vissen. Het zijn altijd mensen uit de buurt en soms uit Riposto, ze spreken vaak met andere boten af, die dan tegen de eerste boot aan gaan liggen, meestal een heel familie weerzien. Ze worden meestal tegen het zwemgebied neergelegd, dat aan de kant is aangegeven met een boeienlijn. We merken er verder niet veel van, het is alleen wat onrustig, ze komen en gaan aan het eind van de middag ook weer weg, de grotere boten blijven vaak een nacht liggen. Verder zijn er charterboten die met dagjesmensen komen en aan de buitenrand liggen zodat iedereen even kan zwemmen. Soms blijven ze een paar uur en lunchen aan boord, soms zijn ze er maar voor een uur. Zo heb je allerlei soorten boten, die soms een uurtje blijven en anderen 3 nachten.

Vanochtend komt George terug met zijn boot uit Taormina. Donatella en hij zijn afgelopen week tegelijk met ons naar Riposto gegaan, toen het hard waaide. Hun boot is wat langer in Riposto gebleven en George sliep de afgelopen nachten hier in het appartement. Maar het is lastiger als je niet met je boot op het mooringfield bent, want dan zit hij de hele dag in de RIB en gaat alleen naar de kant om iets te eten. Soms hadden ze dan ook “werkoverleg” bij ons aan boord, maar fijn dat hij nu weer zijn boot dichtbij het werk heeft. Donatella en ik laten ons naar de kant brengen om koffie te drinken en bij te praten. We moeten bij een winkel iets halen voor Frans voor de boot en lopen dan terug naar het kleine haventje waar we af- en weer opstappen. We bellen en George belooft ons een RIB te sturen om ons terug te brengen, maar uiteindelijk staan we bijna 2 uur te wachten. We zien ook de ene na de andere boot in de verte het mooringfield in varen, de mannen hebben allemaal geen tijd om ons te halen. We hebben al wat te drinken gekocht en staan in de schaduw op de kade en dan komt Frans ons ophalen. Die zegt dat het “bere-druk” is: het ophalen van een boot die aan komt varen, het naar de boei varen en vastmaken aan de boei kost vaak een half uur. Soms hebben mensen allerlei vragen of willen naar de kant en er moet een taxi worden geregeld. Als er dan een paar boten tegelijk komen hebben ze geen tijd om ons te komen halen, dat snappen we. We zien maar af van ons boodschappen rondje in de middag, want dan moeten we nog een keer gebracht en gehaald worden, het is een beetje rommelige vandaag.

Het is weer heel warm en net als andere dagen komt er dan plotseling rond het middaguur een stevige wind opzetten. Om 4 uur is komt er stroming en door de wind draaien we een paar keer rond en hebben we steeds een ander uitzicht. Heel opmerkelijk vandaag is, dat de dagjesmensen vertrekken en er in 20 minuten 4 zeilboten binnenkomen. Dat hebben we nog nooit meegemaakt, meestal is het mooringfield op zondagavond bijna leeg. Misschien nu toch echt de start van het vakantieseizoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *