Dinsdag 6 augustus 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

We zwemmen voor het ontbijt, het water is een paar graden warmer dan vorige week. Er is geen golfje te bekennen, het water is spiegelglad. Wel staat er net als de afgelopen dagen een sterke stroming, het is daarom nog steeds oppassen, dat je niet te ver van de boot af raakt. In de loop van de ochtend stijgt de temperatuur behoorlijk, het is vandaag een super-warme dag. Midden op de dag is het in de schaduw 40 graden. En zelfs onder de bimini voel je de straling van de zon. Binnen in de boot is het helemaal erg warm, omdat er bijna geen wind binnen komt door de luiken. Buiten kun je nog het best op de rand van de kuip zitten, een beetje hoger om wind te vangen en toch nog in de schaduw van de bimini. Om ons heen is iedereen aan het zwemmen. Er zijn veel kinderen, augustus is voor de Italianen echt de vakantiemaand. Er komen uit alle boten opblaasbanden, planken, peddels, ballen en natuurlijk snorkelspullen. Het is helemaal een beetje rumoerig op het mooringfield, want de kinderen hebben niet in de gaten hoe goed je ze hoort roepen zo op het water. In de verte op het strand zitten niet eens zoveel mensen, ik denk dat het daar onder een parasol niet fijn is. Straks komen nog de wat latere zwemmers hoewel de avond hier kort is. Om half 9 is het binnen een half uur heel erg donker. In de avond gaan we met de RIB diverse keren naar het kleine haventje halverwege de baai. Daar kun je gemakkelijk op de bus stappen, of naar het station lopen. Meestal gaan de mensen met een taxi naar boven, naar Taormina, om te dineren. Als we dan zo in het donker richting alle lichten op de kant varen is het soms moeilijk om alles goed te zien. Onderweg liggen er een aantal boten voor anker en als die mensen overdag naar de kant zijn gegaan hebben ze meestal geen licht op de boot aangedaan. Je ziet dan ineens een donkere schaduw liggen. De kleine vissersbootjes zien we meestal wel al vroeg, die hebben vaak een groot licht om de vissen te lokken. Maar dat verblindt dan zo, dat het ook niet prettig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *