Zaterdag 10 augustus 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

We hebben gisteravond geen klanten kunnen vinden voor vers brood en croissantjes. We hoeven daarom niet vroeg naar de kant om langs de bakker te gaan. Dat betekent dat we een uurtje uit kunnen slapen. Maar met dit mooie zonnige weer kom je vanzelf vroeg uit bed en is het al snel buiten veel fijner dan binnen, waar de temperatuur oploopt zodra de zon op de boot schijnt. Als we zwemmen merken we dat het water gewoon warm is, het is zeker en paar graden warmer dan toen het minder mooi weer was en we zulke golven hadden in de baai. Dan is er kennelijk toch aanvoer van kouder water van de zee buiten de baai. Het water is glashelder en de vissen zijn langzamerhand aan ons gewend en komen dichtbij als we zwemmen.

Het is een rustige ochtend met weinig wisselingen en er liggen nog maar een paar boten rondom ons. Maar na 13 uur weten we dat op zaterdag veel dagjesmensen komen met kleine bootjes. Ze willen lekker rustig dicht bij de rotsen liggen en zwemmen en snorkelen. Omdat het de afgelopen dagen onrustig was met veel deining en wind uit verschillende richtingen, komen er weinig nieuwe boten bij. En nu het water weer kalm is komen er vast nieuwe boten. Igor kondigt aan, dat hij naar de kant gaat om te lunchen, Frans en George blijven op het mooringfield. Nog geen 20 minuten later komen er 5 boten tegelijk en begrijpen de mensen op de boten niet, dat ze even moeten wachten. Er is een motorboot bij met een meneer alleen, die helemaal boven staat om de boot te besturen. Dat is heel lastig als je de lijnen aan moet geven om aan de boei vast te maken en het kost meer tijd om die boot aan te leggen, de anderen moeten wachten. Naast ons komt Frans een zeilboot aanleggen en tegelijk komen er ook 2 motorboten aanvaren, die denken dat het een goede plaats voor hun is. George bedenkt altijd waar iedereen moet liggen en mensen kunnen niet bedenken wat er gereserveerd is of welk grote boten er nog binnen gaan komen. Als ze langs ons heen en weer varen hoor ik ze roepen dat ze daar of daar willen liggen. Meestal heeft George een heel ander plan. Niet elke boei is geschikt voor grote boten, dus daar legt George geen kleine boten aan.

Het is een super-warme dag vandaag. Door het rustige weer is er geen afkoeling door de wind. We zitten weer tegen de 40 graden in de schaduw. Buiten op zee zijn hoge golven, de boten die voorbij komen “dansen” op de golven, ze stampen er tegen in richting Messina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *