Maandag 12 augustus 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

Na het halen van het bestelde brood aan de kant, gaan we eerst zwemmen. Het is vanmorgen warmer dan anders. Het is nog vroeg en er zijn nog geen toeristenbootjes die langs varen, daarom kan ik, in plaats van mijn rondjes om de boot, naar de kant zwemmen. Het is altijd moeilijk om te schatten hoe ver we van de kant liggen, aan de rotsen heb je geen referentie. Als je zwemt blijkt het toch nog een fiks eind te zijn. De temperatuur van het water is heerlijk, ik zwem een fiks rondje en dat compenseert het weinig bewegen op de boot. Frans heeft in de loop van de dag nog twee keer een zwemrondje nodig om een beetje af te koelen. Het is erg warm vandaag en er is heel weinig wind, wat meestal zorgt voor wat afkoeling. Tegen de avond gaat de wind bijna helemaal liggen. De voorspelling is dat de wind naar het noorden zal draaien en daarom wat afkoeling zal brengen. Nu hebben we wind vanaf Afrika en dat betekent hier altijd stof en warmte. Ik ben vandaag 2 keer naar de kant geweest, op straat is het helemaal erg warm. Vooral tussen de huizen blijft de warmte hangen. Heel fijn is de airco in de winkels, maar het is dubbel warm als je weer buiten komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *