Zondag 11 augustus 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

Het waait vanmorgen vroeg hard, waardoor het water onrustig om de boot beweegt. Er is, net als eerder, stroming in de baai, maar er komt slechts een beetje koude stroming mee. Het is een rare gewaarwording dat je soms heel warm water voelt tijdens het zwemmen en af en toe wordt het kouder. Het zwemmen is weer heerlijk. Frans gaat om 9.00 uur een paar mensen nar de kant brengen, die naar het vliegveld gaan. Ervoor zwemmen we en hij merkt op dat je er lekker wakker van wordt. Het is ook super om zo de dag te beginnen.

Net als de andere weken is de zondagochtend heel rustig. Er zijn maar enkele boten, die al vroeg komen om hier de dag door te brengen. De meeste mensen starten pas tegen de middag en sommigen komen zelfs pas tegen de avond aan om hier nog even met de boot te liggen. Het is wel echt vakantietijd hier. Heel veel Italiaanse boten komen zo’n paar uur en je ziet overal kinderen met opblaasspeelgoed en planken om te peddelen. Er is veel reuring om ons heen op een zondag en dan vanavond is het weer heel rustig. Er blijven altijd wel boten overnachten, maar kleine motorboten gaan bijna allemaal weer terug naar de ligplaats elders.

Er liggen vandaag aan de andere kant van de baai, meer bij Naxos, 2 enorme cruiseschepen, soms meer dan 200 meter lang. Daar zijn natuurlijk enorm veel mensen op en die worden allemaal naar de kant gebracht om Taormina te bezoeken. Wij kunnen met de RIB in het kleine haventje in het midden van de baai aanleggen en aan land gaan. De mensen van de cruiseschepen worden op een grotere steiger in Naxos afgezet en gaan met bussen naar het centrum van Taormina. Het is daar dan zo druk, dat je nergens meer een plaatsje vindt op een terras, er lopen dan duizenden mensen rond.

We zijn de dag begonnen met heel veel wind en nu is de zee weer helemaal vlak. Eigenlijk hebben we liever dat het wat waait en dat de boot beweegt, het koelt iets af. Nu staat de zon laag en schijnt in de kuip, we hebben geen schaduw meer van de bimini. En door de windstilte is het extra warm, ook al is het al 6 uur in de avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *