Vrijdag 16 augustus 2019. In de baai bij Taormina.

Frans staat om half twee op, er komt een hele grote motorboot binnen. Hij haalt George op en samen leggen ze de boot aan een boei, we konden hem op internet al aan zien komen. Omdat ik ook wakker ben, kan ik even rustig naar de verbrande helling kijken waar op 15 plekken nog iets gloeit na de grote brand van gisteren. Later bij daglicht kunnen we goed zien welke schade er is aangericht. Het rookt nog steeds op een paar plaatsen.

In de loop van de ochtend zien we halverwege de helling brandweermensen lopen. Ze werken op precies de plek waar de rook omhoog gaat. Ze zagen bomen om, er zijn een aantal compleet verbrand. De helling is zwart geblakerd.

Het is een hele rustige ochtend. Veel boten vertrokken gisteren tijdens de brand. Ook buiten het mooringfield wat verder van ons af liggen altijd boten voor anker. Vanochtend zijn dat er opmerkelijk weinig. Tegen de middag beginnen er weer boten te komen. En heel vreemd: ze komen altijd tegelijk, of als er één of meerdere RIB’s met mensen naar de kant zijn. Maar het lukt weer om iedereen tevreden te stellen en ook de dagjesmensen hebben een mooi plekje om lekker te zwemmen. Begin van de avond liggen er weer een aantal grote boten, zowel zeilboten als motorboten. En plotseling belt iedereen dat er een taxi is besteld en of ze naar de kant kunnen. Meestal zijn het twee of vier mensen van een boot, een enkele keer meer. En nu is plotseling iedereen met een groot aantal. Om 21uur uur ben ik de tel kwijt. De drie RIB’s met George, Igor en Frans zijn alle drie al een paar keer naar de kant geweest en steeds met zeven of acht mensen. Het lukt allemaal, maar net als met het aankomen van meerdere boten tegelijk zal dit ook wel op gaan voor het terug halen van alle opvarenden. Ze komen tegelijk aan op de kade en willen zo snel mogelijk terug naar hun boot. Op en neer duurt met het in- en uitstappen 20 minuten, ze zullen geduld moeten hebben. Maar we zijn blij, dat op het mooringfield weer wat boten liggen. Het was een rare dag gisteren.

(ik heb foto’s bij de tekst van 15 augustus geplaatst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *