Maandag 19 augustus 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

Het is heel rustig op het water vanochtend, weinig boten in de baai en heel weinig vissers.

We zwemmen een stuk, het water heeft een hele hoge temperatuur, zo warm is het nog niet geweest. De temperatuur wordt enorm beïnvloed door de stroming, die soms door de baai gaat. Dan komt er meer koud water van de zee de baai binnen en daalt ons zwemwater ettelijke graden. De vissen genieten van een restje stokbrood van gisteren, de half-verrotte perzik die met de schil naar beneden op het water komt, herkennen ze niet als smakelijk voedsel.

De maandag komt een beetje langzaam op gang met boten. Niet alleen op het mooringfield is het rustig, maar ook bij de geankerde boten en op zee valt niet veel te beleven. Gelukkig komen er wat meer boten om ons heen tegen de middag. Ook de kleine bootjes met dagjesmensen, die voornamelijk hier komen om te zwemmen, varen weer langs. Aan een boei achter ons ligt een huurboot met Israëlische jongelui, die gisteren zijn gekomen. Vanochtend zijn ze naar Taormina geweest en vanmiddag zouden ze verder gaan. Volgens mij krijgen ze geen genoeg van het heerlijke water. Toen ze met Frans terugkwamen van hun uitstapje zeiden ze dat ze binnen een uur wilden vertrekken. Maar steeds zie ik er een paar weer in het water springen en hebben ze veel plezier. Eindelijk heeft de schipper ze dan toch allemaal binnen en varen ze uit. Ze gaan naar de haven van Riposto en zullen beslist het zwemmen missen. Ze zijn op weg naar Malta m de boot terug te brengen en komen hopelijk nog een paar mooie plekjes tegen om te zwemmen. Als George vandaag even bij ons langs komt, zegt hij dat hij het water nog nooit zo schoon en helder heeft gezien. Hij exploiteert het mooringfield nu al voor het elfde jaar en er zijn tijden geweest dat je niet kom zwemmen omdat het water zo vies was. Wij vissen ook wel eens een plastic zak uit het water maar dat is uitzondering. En als het hard gewaaid heeft is er soms door de golfslag wat gras van de kant in het water. Voor de rest is het kraakhelder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *