Dinsdag 20 augustus 2019. in de baai bij Taormina, Sicilië.

Het is net als andere dagen weer een heerlijke start van de dag met een zwemrondje terwijl nog niemand op de boten om ons heen wakker is. De boeien liggen tamelijk ver uit elkaar, we hebben verder geen enkele last van buren. Je hebt wel altijd geluiden als er mensen op andere boten naar elkaar roepen of er zitten mensen op het strand. En als er dagjesmensen zijn met kinderen is het rumoeriger dan zo ‘s morgens vroeg. Ook heel bijzonder is het water in de vroege ochtend: het is meestal spiegelglad omdat er geen wind is. Zodra er maar een heel klein beetje wind op steekt komen er rimpels of kleine golfjes op het water.

Als we ontbijten kijken we altijd even naar de Etna, net als in de haven van Riposto. We zijn hier wat verder van de top af, maar kunnen het wel nog goed zien als er geen wolkenrand om de top hangt. Vanochtend is goed zichtbaar dat er dikke grijze rookwolken uit een krater komen. Het is niet een krater aan deze kant van de top, maar een die aan de westkant ligt. We zijn in de winter vaker in Randazzo geweest en daar heb je weer een heel ander zicht op een aantal kraters. Nu is het daar al een paar dagen heel onrustig. Af en toe komen er zwarte of donkergrijze wolken uit de Etna. Gelukkig is de wind steeds uit het noorden of oosten en hebben wij geen neerslag van de Etna op de boot. Op het moment dat ik dit typ komt er uit een andere krater mooie witte rook, over een paar minuten kan dat weer heel anders van kleur zijn. Ook de richting van de rook verschilt heel erg, het is erg onrustig bij de Etna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *