Woensdag 4 september 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

De dag start als gewoonlijk met onze ontbijtservice, we zijn vroeg terug en zwemmen heerlijk in rustig water. Er is niets meer over van het beetje wind van gisteren en de deining is ook weg. Nu is dat meestal zo vroeg in de ochtend en we zoeken op de weerberichten wat we kunnen verwachten voor vandaag. Dat hebben we natuurlijk gisteren al een aantal malen gedaan, maar vaak is er in werkelijkheid toch ander weer dan vooraf is voorspeld. Er komt regen, heel veel regen kunnen we overal lezen. En daar wachten we dan de hele dag op. Het is af en toe zonnig en soms wat bewolkt. Tussen de middag waarschuwt George ons, dat we alles dicht moeten doen, want er komt een bui aan. We zien zelf ook, dat het aan de andere kant van de baai heel ander weer is. Eerst is daar lichte damp en dan regent het daar en zien we het langzaam hier naar toe komen. De baai is ongeveer 2 kilometer lang en als de bui dichterbij komt wordt het plotseling licht en krijgen wij nog maar 10 druppels. Frans brengt halverwege de middag mensen naar de kant en krijgt aan het eind van de middag de vraag van George om nieuw-gearriveerde mensen ook naar het kleine haventje te brengen. Hij praat nog even met George, die terug gaat naar zijn eigen boot, die maar 50 meter hier vandaan ligt. Halverwege begint het ineens zo vreselijk te regenen, dat hij later belt of we hem nieuwe registratiepapieren kunnen geven, alles is in die minuut kletsnat geregend. Het is een bui van een half uur, waarbij er zo vreselijk veel water uit de lucht komt, dat hebben wij nog maar zelden mee gemaakt. Ik heb geprobeerd er foto’s van te maken, hoop dat het is gelukt. Er is een paar honderd meter verder op de helling een hotel, de gasten kunnen door een tunneltje bij de rotsen komen. Er is een kleine steiger vanwaar ze kunnen zwemmen. Na de bui kolkt het water uit dat voetgangerstunneltje. De mensen die naar de kant willen hebben tijdens de bui de kinderen in zwembroek op het dek laten lopen, dikke lol. Ze zullen nog wel even wachten met vertrekken of helemaal niet gaan. Zo’n druipnatte stad bezoeken met kinderen is ook niets. Voor ons heeft de bui het voordeel, dat de boot echt helemaal schoon is gespoeld, toch hebben we liever een stoffige boot en mooi zonnig warm weer. Het blijft nog lang donker in de lucht en het blijft regenen, wel een ‘normale’ hoeveelheid maar je wordt er toch nat van.

Dikke druppels op het water en in de verte kan je wazig Giardini zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *